Foto: LETA

Rokmūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža pēc grupas Tumsa dalībnieku paziņojuma, ka viņš pagaidām izvēlēts par vokālista Mārtiņa Freimaņa (abi kopā attēlā) aizvietotāju, steidz precizēt, ka nepretendē uz Freimaņa vietu grupā, jo uzskata, ka šis mākslinieks nav aizvietojams.

"Aiz cieņas pret Mārtiņu Freimani un zinot, cik viņš ir neatkārtojama persona latviešu mūzikā, man jāsaka, ka es sevi neuzskatu par pilntiesīgu grupas Tumsa biedru. Viņi bija pieci, un tagad palikuši četratā, un es uzskatu, ka četriem viņiem arī ir jāpaliek. Draudzības vārdā nospēlēšu koncertu Summer Sound festivālā. Bet es necentīšos ieņemt Mārtiņa Freimaņa vietu grupā, jo es neesmu Mārtiņš Freimanis, lai gan abi esam dziedājuši viens otra dziesmas," izklaides portālam Mango stāsta Kaža.

Uzstāties kopā ar Tumsu Kažu iedrošinājuši grupas mūzikas cienītāji. "Ar Tumsu mūs saista ilga draudzība. Pēc Mārtiņa Freimaņa atvadu koncerta klausītāji nāca man klāt un teica, ka labprāt redzētu mani Tumsas rindās. Tāpēc es, uzklausot atbalstītājus, esmu gatavs nospēlēt unikālu koncertu kopā ar Tumsu," atklāj rokmūziķis, bet atkārto, ka nevēlas, lai viņu uztvertu par Mārtiņa Freimaņa aizvietotāju grupā.

"Šaubos, vai kāds vispār jebkad spēs būt par Tumsas piekto dalībnieku. Un meklēt Mārtiņa aizstājēju nemaz nav nepieciešams, tāpat kā, piemēram, Queen nemeklē aizstājēju Fredijam Merkūrijam," spriež mūziķis, velkot paralēles savai sadarbībai ar Tumsu ar grupas Queen dalībnieku muzicēšanu kopā ar Polu Rodžersu, kurš uz vairākiem gadiem pievienojās leģendārajai grupai, uzsverot, ka nav uzskatāms par Merkūrija aizvietotāju.

Kaža no sirds novēl panākumus grupai turpmākajā darbībā, lai kādu lēmumu tā pieņemtu attiecībā uz solista izvēli.

"Izteikumos par to, vai sadarbošos ar Tumsu uz ilgāku laiku, būšu piesardzīgs - jāskatās, kā mums ies, un pašlaik man primārais ir solo albums, kurš jāizdod jau rudens pirmajās dienās, kā arī labi nospēlēt kopā ar Tumsu festivālā Liepājā. Un nešaubos, ka mums tas izdosies, publikai patiks un skanēs forši," sola mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!