Foto: Mango

Grupas Tumsa dalībnieki nolēmuši atsākt mēģinājumus un uzsākuši darbu pie jaunas koncertprogrammas izveides, turklāt vokālista vietā īslaicīgi tajā dziedājušo Kažu nomainījis cits Dzeguzītes, Putnu balles un dueta Valters un Kaža dalībnieks Valters Frīdenbergs (attēlā).

"Mums pievienoties un palīdzēt ir piekritis mūsu sens draugs, ar 20 gadu pieredzi mūzikā, Valters Frīdenbergs. Nevēloties pieļaut spekulācijas publiskajā telpā, grupa Tumsa vēlreiz paziņo, ka Mārtiņu Freimani neviens neaizvieto un nekad neaizvietos, viņš uz mūžiem paliks grupas Tumsa dvēsele un iedvesmotājs," teikts grupas izplatītajā paziņojumā.

Pašlaik grupā darbojas Jānis Daugalis (bass un balss), Haralds Drekslers (ritma un solo ģitāra), Kaspars Boroduško (bungas), Aigars Šmits (taustiņi) un Valters Frīdenbergs (vokāls un akustiskā ģitāra).

Veidojot jauno koncertprogrammu, grupas dalībnieki plāno nedaudz mainīt aranžējumu, atkal spēlēt sen nedzirdētus un publikai nedaudz piemirstas grupas dziesmas, kā arī dažādu koncertos nespēlētus skaņdarbus.

"Daudzu šo dziesmu radīšanā esam visi kolektīvi piedalījušies tādēļ tās par visiem 100% var saukt par Tumsas labākajām dziesmām. Pa šiem daudzajiem gadiem mums ir iekrājušās vairākas nepublicētas dziesmas, kas radušās kopā ar mūsu draugu un nu jau neredzamo iedvesmotāju Mārtiņu Freimani.

Tagad ir pienācis tas mirklis, kad vēlamies tās celt gaismā un apkopot vēl neizdoto Tumsas dziesmu albumā, kā tas bija jau ieplānots vēl pirms Mārtiņa traģiskās aiziešanas, uzturot Mārtiņa piemiņu dzīvu," teikts grupas paziņojumā.

"Es necentīšos ieņemt Mārtiņa Freimaņa vietu grupā, jo es neesmu Mārtiņš Freimanis, lai gan abi esam dziedājuši viens otra dziesmas," savulaik izklaides portālam Mango stāstīja Kaža, bet tagad grupa savu darbību turpinās ar viņa ilggadējio partneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!