Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien, 9. jūlijā, Ventspilī risinājās Jūras svētki, un svinību laikā uz skatuves kāpa arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš ne tikai apsveica pasākuma dalībniekus un viesus, bet arī pasniedza naudas balvu par paša izsludināto konkursu par kļūdu skaitu TV "sejas" Baibas Sipenieces-Gavares vēstulē.

Izklaides portāls Mango jau vēstīja, ka jūnija izskaņā Lembergs izsludināja konkursu, kurā aicināja visus meklēt interpunkcijas un ortogrāfijas kļūdas Sipenieces vēstulē Jūras svētku organizatoriem, kurā viņa un Valters Krauze atteicās no svētku vadītāju pienākumiem.

Ar kļūdu meklēšanu īpaši raiti nevedās, tādēļ tā rīkotājs nolēma palielināt balvu fondu un atpūtai Ventspils ūdens atrakciju parkos pievienoja arī 1000 latu lielu naudas balvu.

Neilgi pirms svētkiem Lembergs savos sociālajos tīklos paziņoja, ka ir noskaidrots uzvarētājs - acīgais "vīrietis no Rīgas" 150 vārdu garajā vēstulē bija atradis 56 kļūdas - 9 ortogrāfijas, 10 interpunkcijas, 9 stila un 28 atstarpju kļūdas.

Lai gan vīrieša vārds līdz pat apbalvošanas laikam tika turēts noslēpumā, sestdien uzvarētāja apbalvošanā tapa zināms, ka tas ir Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Konkursa uzvarētājs sarunā ar izklaides portālu Mango pastāstīja, ka viņš vēl nav izdomājis, kā tērēt saņemto 1000 latu lielo laimestu, bet augustā puisis gatavojas doties atvaļinājumā un tad jau nauda pielietojumu atradīs.

Kļūdu meklēšana Sipenieces rakstītajā vēstulē viņam prasījusi pāris stundas - vairāk laika gan aizņēmusi nevis pašu kļūdu atrašana, bet kļūdu labojuma noformēšana, jo Toms šai lietai piegājis nopietni un ne tikai uzskaitījis pieļautās nepareizības, bet arī pievienojis tām paskaidrojumus.

Uz iespējamajiem pārmetumiem par piedalīšanos oligarha rīkotā konkursā Toms atsmej, ka viņš, meklējot kļūdas, nav domājis par to, kas šo konkursu rīko. "Tas bija konkurss, kurā jānorāda uz valodas kļūdām. Tā kā es esmu par tīru latviešu valodu, tas arī bija mans galvenais mērķis," skaidro konkursa uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!