Foto: LETA

Venstpils mērs Aivars Lembers (attēlā) savā Twitter mikrobloga vietnē izsludinājis neparastu konkursu – viņš publicējis TV "sejas" Baibas Sipenieces-Gavares vēstuli un aicinājis savus sekotājus tajā atrast interpunkcijas un ortogrāfijas kļūdas.

Izklaides portāls Mango jau informēja, ka laikā, kad sabiedrības uzmanības degpunktā nonāca oligarhu jautājums un Rīgā tika atzīmēti "oligarhu kapu svētki", Sipeniece un viņas ilggadējais ekrāna partneris Valters Krauze publiski paziņoja par atteikšanos vadīt Ventspils Jūras svētkus.

Pats Lembergs nedēļas nogalē savā Twitter profilā ievietojis Sipenieces vēstuli 9. jūlijā plānoto Jūras svētku režisoram, kurā populārā TV un radio darbone savu un Krauzes lēmumu nesadarboties ar Ventspili skaidrojusi ar nevēlēšanos atrasties uz vienas skatuves ar "cilvēku, kurš nepārprotami bijis pie vainas" valsts pārdošanā un novešanās līdz korumpētāko valstu saraksta augšgalam.

Lembergs Sipenieces sūtīto vēstuli ne tikai nodevis publiskai apspriešanai sociālajā tīklā, bet arī pasmējies par televīzijas "sejas" ārkārtīgi slikto latviešu valodas prasmi, aicinot cilvēkus saskaitīt īsajā vēstulē pieļautās gramatiskās kļūdas, solot pirmajam pareizās atbildes autoram iespēju ar visu ģimeni atpūsties Ventspils akvaparkā.

Lemberga sekotāji azartiski metušies Sipenieces vēstules analizēšanā - pamanīto kļūdu skaits, ieskaitot ne tikai vārdu un komatu kļūdas, bet arī atstarpes un stila nepareizības, svārstās no piecām līdz pat 48.

Tā kā līdz pirmdienas pēcpusdienai Lembergs nebija saņēmis nevienu pareizu atbildi, cik kļūdas 950 zīmju garajā tekstā pieļāvusi Sipeniece, viņš nolēmis palielināt balvu, piedāvājot ne tikai izklaides uz ūdens, bet arī naudas balvu 1000 latu apmērā.

Lai gan daudzus Lemberga izsludinātais konkurss dara aizdomīgus un tiek izteikti pieļāvumi, ka Twitter profila ierakstus neveic pats Lembergs, Ventspils pilsētas domes mārketinga nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Kristīne Dubļinska izklaides portālam Mango apstiprināja, ka konkurss ir paša Lemberga iniciatīva un visas darbības globālajā tīmeklī notiek ar viņa akceptu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!