Foto: AFP/Scanpix

Polārlācis Knuts, kurš tika uzskatīts par Berlīnes zooloģiskā dārza galveno zvaigzni, sestdienas rītā tika atrasts miris. Pēc zoodārza uzrauga vārdiem, lācēna ķermenis tika atrasts baseinā, bet jau dažas stundas pēc oficiālā paziņojuma internetā parādījās video ar Knuta dzīves pēdējām minūtēm.

Kā redzams videomateriālā, lācēnam pēkšņi kļuva slikti, viņš sāka griezties pa apli, līdz iegāzās baseinā, no kura vairs tā arī neizkāpa.

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka aptuveni 600 apmeklētāju bijuši lācēna nāves brīdī pie viņa krātiņa, un oficiālu līdzjūtību izteicis arī Berlīnes mērs Klauss Voveraits. "Mēs visu viņu tik ļoti mīlējām - viņš bija īsta Berlīnes zoodārza zvaigzne," izteicies pilsētas mērs.

Knuts dzimis 2006. gada 5. decembrī, bet uzreiz pēc dzemdībām māte no mazuļa atteicās, tāpēc viņu uzaudzināja Berlīnes zoodārza darbinieki. Pat dzīvnieku aizstāvji aicināja mazuli nemocīt un viņu iemidzināt, tomēr sabiedriskā doma bija lācēna pusē un aktīvisti izvērsa masveida demonstrācijas Knuta aizstāvībai, izveidojot savdabīgu kustību "knutomāniju".

Šobrīd Berlīnes zooloģiskajā dārzā notiek Knuta piemiņas pasākumi - tūkstošiem berlīniešu pie viņa krātiņa noliek svecītes un ar labu vārdu piemin savas pilsētas lepnumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!