Foto: AFP/Scanpix
Sestdien, 19. martā, četru gadu vecumā miris slavenākais polārlācis pasaulē – Berlīnes pilsētas simbols Knuts (attēlā), paziņojuši Berlīnes zooloģiskā dārza oficiālie pārstāvji.

Kā aģentūrai Associated Press pastāstījis Knuta kopējs Heiners Kloss, lācēns miris viens pats savā krātiņā. "Viņš bija viens pats savā nožogojumā. Pirms brīža viņš tur peldējās, bet tad pēkšņi bija miris. Viņš nebija slims, tāpēc mums nav ne jausmas, kāpēc Knuts nomira," stāstījis polārlāča kopējs.

Aptuveni 600 apmeklētāju bijuši lācēna nāves brīdī pie viņa krātiņa, un oficiālu līdzjūtību izteicis arī Berlīnes mērs Klauss Voveraits. "Mēs visu viņu tik ļoti mīlējām - viņš bija īsta Berlīnes zoodārza zvaigzne," izteicies pilsētas mērs.

Nākamās nedēļas sākumā notiks sekcija, lai noteiktu, kas kalpojis par Knuta nāves iemeslu.

Knuts dzimis 2006. gada 5. decembrī, bet uzreiz pēc dzemdībām māte no mazuļa atteicās, tāpēc viņu uzaudzināja Berlīnes zoodārza darbinieki. Pat dzīvnieku aizstāvji aicināja mazuli nemocīt un viņu iemidzināt, tomēr sabiedriskā doma bija lācēna pusē un aktīvisti izvērsa masveida demonstrācijas Knuta aizstāvībai, izveidojot savdabīgu kustību "knutomāniju".

Ilgu laiku lācēns bija īsts Berlīnes simbols, piesaistot neskaitāmus tūristus un kļūstot arī finansiāli izdevīgs - rotaļlietas un citas preces ar "Knuta zīmolu" pārdotas vairāku miljonu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!