Foto: Mango

Dziedātājs Žoržs Siksna (attēlā) piedalīties populārajā dziedāšanas šovā Koru kari 2 piekritis vien piedalīties tāpēc, ka viņam TV3 šova veidotāji piedāvāja iespēju vadīt dzimtās pilsētas Jelgavas kori.

Visi Jelgavas rajona dziedāt gribētāji, kas vēlas piedalīties šī gada gaidītākā sadziedāšanās šova otrajā sezonā Koru kari 2 un dziedāt uz lielās skatuves ar Jelgavas kora vadītāju Žoržu Siksnu, aicināti 3. jūlijā, pulksten 11.00 ierasties Jelgavas kultūras namā, Kr.Barona ielā 6.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Žoržs Siksna atklāja, ka pirmās sezonas lielās dziedāšanas šovu Koru kari viņš nav skatījies. „Pa TV skatos tikai ziņu un sporta raidījumus, pat mūzikas raidījumus un LTV1 šlāgeraptauju neskatos,” stāsta Siksna.

Slavenajam dziedātājam ar Jelgavu ir īpaši tuvas attiecības, jo viņš dzimis un audzis Jelgavas novadā. Turklāt Jelgavu par dzimto pusi dziedātāja senči dēvējuši vairākās paaudzēs. „Te mani vecvecāki un mamma dzimusi un dzīvojusi,” skaidro mūziķis un piebilst, ka Jelgava slavena ar daudziem labiem un populāriem cilvēkiem. Jelgavā dzimis Andris Šķēle, grupas Prāta vētra puiši, kā arī jau aizsaulē aizgājusī dziedātāja Nora Bumbiere.

Žoržs stāsta, ka koristu atlases kārtā, kas notiks Jelgavas kultūras namā, viņš vairāk paļausies uz saviem palīgiem no TV3 un kora diriģentu. Taču dziedātājs skatīsies, lai koristam būtu tīra balss un spēja nodziedāt ne tikai akadēmisko mūziku, kā arī sajēga par popmūziku.

Vaicājot, vai Siksna neplāno reklamēt savu kori, lai tādā veidā gūtu lielāku atbalstu no skatītājiem, kad Koru karu raidījumu laikā sāksies skatītāju balsojums, viņš smejot atzīst, ka nav tik bagāts kā Ainārs Šlesers, kas var rīkot vērienīgu reklāmas kampaņu. Viņš arī domā, ka Liepāja, kas slavena ar saviem dziedošajiem iedzīvotājiem, un Rīga noteikti vairāk reklamēsies Koru karu laikā.

Žoržs Siksna līdz šim nav iesaistījies nevienā TV šovā, viņš pat nav piedalījies kāda šova žūrijas komisijā. „Šis būs pirmais TV šovs, kurā piedalīšos,” atklāj dziedātājs un jau tagad atklāti paskaidro: ja žūrijā atradīsies kāds gudrītis, kas vēlēsies kritizēt Jelgavas kora izpildījumu, viņš piedāvās žūrijas pārstāvim pašam nākt uz skatuves un parādīt, kā vajag. „Mēs jau nebūsim profesionālais koris Cremerata Baltica,” viņš skaidro.

Šobrīd Siksna pasniedz privātās vokālās nodarbības un turpina dziedāt dažādos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!