Foto: Mango

Svētdien, 22. novembrī, pēc vienpadsmit nedēļām televīzijas ēterā noslēdzies TV3 muzikālais spēkošanās šovs Koru kari 2, kura finālā, pārspējot Žorža Siksnas vadīto Jelgavas kori, uzvarēja Ieva Kerēvica (attēlā) un Madonas koris.

Šajā raidījumā katram korim bija jāizpilda trīs dziesmas. Ievas Kerēvicas Madonas koris dziedāja Igo dziesmu Vēstule, Renato Karosones dziesmu Americano un Mārtiņa Brauna dziesmu Daugaviņa.

Savukārt Žorža Siksnas Jelgavas koris izpildīja Raimonda Paula Mēmo dziesmu, Luidži Denzas un Pepino Turko dziesmu Funiculi Funicula, kā arī Toma Džonsa stereotipisko striptīza dziesmu You Can Leave Your Hat On, kuras laikā visi kora puiši uz skatuves imitēja striptīzu, kā to iepriekšējā raidījumā par labāku atzīmi bija solījis Žoržs Siksna.

Žūrija, kuras sastāvā fināla raidījumā bija pastāvīgais tās priekšsēdētājs Ints Teterovskis, pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece un operdziedātājs Jānis Apeinis, Jelgavas korim kopumā piešķīra 86 balles, bet Madonas korim - 87 balles.

Tomēr šova iznākumu un uzvarētāju noteica skatītāju balsojums, kuri par labāko 2009. gada Koru karu sezonas kori atzina Madonas kori. Kopumā par šova fināla raidījumu tika saņemtas 67 526 skatītāju balsis. Kā zināms, šova trešajā vietā ierindojās Aigars Grāvers un viņa vadītais Jēkabpils koris.

Šovu Koru kari, kā ierasts, vadīja Valters Krauze un Maija Rozīte, bet fināla raidījuma viesi bija visi jau izbalsoties kori (Aigars Grāvers un Jēkabpils koris, Liene Šomase un Valmieras koris, Ingus Ulmanis un Cēsu koris, Jolanta Gulbe un Rīgas koris, Ilona Bagele un Preiļu koris, Andris Ērglis un Liepājas koris), kā arī dziedātāji no Lietuvas Sasha Son un Baiba Skurstene.

Galvenā balva - labdarībai paredzētie 15 000 eiro - tiks iztērēti reanimācijas galdu iegādei zīdaiņiem Madonas slimnīcā. Savukārt piemineklis leģendārajai latviešu dziedātājai Norai Bumbierei Jelgavā tiks uzcelts labākos laikos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!