Foto: LETA

Piektdien, 29. jūlijā, Jūrmalas SPA viesnīcā notikušajā preses konferencē uzņēmējs un politiķis Ainārs Šlesers (attēlā) gan izteica savu viedokli par pēdējā laikā daudz aprunātajām Dzintaru koncertzāles tualetēm, gan paziņoja, ka Jaunā viļņa idejiskajam tēvam Igoram Krutojam nepieciešams piešķirt Latvijas pilsonību.

Preses konferencē, kurā bez Šlesera un Krutoja piedalījās arī komponists Raimonds Pauls un Jūrmalas mērs Gatis Truksnis, Šlesers uzcītīgi slavēja Jaunā viļņa organizatoru darbu.

"Jaunais vilnis ir veiksmīgs un nozīmīgs projekts gan Jūrmalai kā pilsētai, gan Latvijai kā valstij," atzina Šlesers un norādīja, ka šis pasākums ne tikai darbojas kā Jūrmalas reklāma, bet arī piesaista investorus un dod lielu ieguldījumu vietējā nekustamo īpašumu tirgū.

"Tā ir sanācis, ka pēdējo desmit gadu laikā esmu bijis aktīvs šī konkursa apmeklētājs un man ir izveidojušās labas attiecības ar konkursa organizatoriem, personīgi ar Igoru Krutoju," lepojās Šlesers.

Regulāri apmeklējot pasākumu, Šlesers izvērtējis tur notiekošo un sapratis, ka pasākumam ir "redzamā" daļa, par ko visi priecājas, bet diemžēl ir arī problēmas, kuras nav atrisinātas.

"Man diemžēl ir bijis kauns par to, kas ir saistīts ar tehnisko nodrošinājumu šim konkursam. Dzintaru koncertzāle ir jauka vieta ar fantastisku auru, bet ikviens objekts ar laiku noveco. Nepietiekamais tualešu skaits māksliniekiem ir viens kauna traips mums kā valstij. Par to neviens skaļi nesūdzas, bet tā ir problēma, kas ir jārisina," norādīja Šlesers.

Tāpat Šlesers paziņoja, ka Krutojam par lielajiem nopelniem Jaunā viļņa organizēšanā būtu jāpiešķir Latvijas pilsonība - pašmāju politiķis vairākkārt norādīja, ka tā ir viņa, nevis Krutoja iniciatīva, bet kā iespējamo labumu, ko Latvija varētu iegūt no šāda soļa, minēja to, ka Krutojs daļu no saviem nodokļiem, kurus viņš šobrīd maksā Krievijai un ASV, varētu maksāt Latvijai.

Krutojs par šo piedāvājumu izskatījās visai pārsteigts un, kad tulks bija pārtulkojis šo Šlesera izteikto ideju, Krutojs pat sasmējās - tiesa gan, pilsonības pieņemšanu viņš nenoraidīja, izvairīgi norādot, ka viņš "vēl nav gatavs" un par to padomās, un pieļaujot, ka zināmas priekšrocības tas viņam varētu dot.

Uz Šlesera piebildi, ka, iegūstot Latvijas pilsonību, Krutojam, dodoties uz ASV, vairs nebūs nepieciešama vīza, Krutojs klusi norādīja, ka, lai lidotu uz ASV, viņam tāpat nekāda vīza nav nepieciešama.

Kā īpašu Krutoja plusu Šlesers minēja viņa plašo paziņu un draugu loku, kā arī neslēpa to, ka mūsdienu biznesa vidē bez šādiem kontaktiem nav iespējams sasniegt kaut ko nozīmīgu.

"Viss ir saistīts ar personīgām attiecībām ar cilvēkiem - tā darbojas bizness visā pasaulē. Apzinoties to, ka Latvija šobrīd ir ekonomiskajā krīzē, ir nepieciešams piesaistīt investorus. Tieši tāpēc es sapratu, ka ir jārīkojas - mums ir jāizmanto tie mūsu draugi, kuri var palīdzēt Latvijai," skaidroja Šlesers, kurš tādēļ arī uzrunājis Krutoju un piedāvājis viņa iesaistīties jaunu objektu - koncertzāļu un viesnīcu - būvniecībā Rīgā un Jūrmalā.

Ieskicējot savas nākotnes idejas, Šlesers atklāja, ka ir ticies arī ar amerikāņu miljardieri Donaldu Trampu, kurš izrādījis interesi par Jauno vilni, un pat pieļāvis iespējamību ieguldīt naudu Jūrmalas attīstībā. Tāpat uzsāktas pārrunas arī ar citiem investoriem, kuri varētu ieguldīt līdzekļus tik nepieciešamo koncertzāļu un jaunu viesnīcu būvēšanā.

Uz Šlesera grandiozajiem nākotnes plāniem pašmāju šovbiznesa attīstībā visnotaļ skeptiski raudzījās maestro Raimonds Pauls - viņš nenoliedza, ka Latvijai ir nepieciešams izkļūt no mietpilsoniskās pelēcības, bet arī pamatoti norādīja, ka bez citu palīdzības tas nav iespējams.

"Tādi mēs esam - ko darīsim? Skaidrs, ka bez citu palīdzības neko neizdarīsim, un tāpēc ir jāmeklē kontakti un cilvēki, kuri varētu dot investīcijas," atzina Pauls.

Šleseru gan Paula atturīgā attieksme nesamulsināja, un viņš ar pilnu pārliecību apgalvoja, ka Jaunais vilnis nākotnē var mainīt situāciju visā valstī. "Ja Igors Krutojs un Donalds Tramps vienosies, ka Latvija uz Jaunā viļņa bāzes būs tā vieta, caur kuru tiks piesaistīta starptautiskā uzmanība no Rietumu pasaules, ticiet man - mēs dzīvosim citā valstī!

Tāpat kā Jaunais vilnis izmaina ekonomisko situāciju Jūrmalā šo pāris nedēļu laikā, tāda veida festivālu kā Jaunais vilnis rīkošana visa gada garumā var izmainīt valstī notiekošo. Ja mēs Jaunā viļņa brendu saliksim kopā ar Raimonda Paula un Igora Krutoja brendiem, ticiet man, notiks lieli brīnumi," pārliecināts ir Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!