Foto: Mango

Jaunā viļņa dienasgrāmatu producente un vadītāja Maija Silova (attēlā pa kreisi), apmeklējot šo festivālu, iesaka labāk parūpēties par elegantu matu sakārtojumu, nekā par katru cenu tikt pie krekliņa ar Armani uzrakstu.

"Jaunajam vilnim dreskoda nav - tā ir pašu cilvēku izvēle, kā sevi pozicionēt. Daži nāk modernās džinsās ar greznām blūzēm, daži izvēlas garas vakarkleitas, kāds - seksīgas, īsas kokteiļkleitiņas. Galvenais, lai izvēlētais tērps ir atbilstošs tā valkātājam un patīk pašam," izklaides portālam Mango stāsta Silova.

Viņa iesaka koncertu apmeklētājiem mazāk satraukties par apģērba izvēli - par to, lai domā mākslinieki un publiski cilvēki. Pēc allaž moderni ģērbtās Maijas domām, vissmalkāk un gaumīgāk no festivāla zvaigznēm ģērbjas dziedātāja Alsu.

"Viņas stils, manā uztverē, ir nevainojams. Lāra Fabiāna, kura jau vairākus gadus ir festivāla īpašā viešņa, valdzina ar savu sievišķīgo stilu. Bet ņemt piemēru nevajadzētu ne no viena skatuves mākslinieka, jo tas ir šovs, un līdz ar to arī apģērbs ir atbilstošs skatuvei, bet ne ikdienas valkāšanai," par zvaigžņu modi spriež Silova.

Viņa nekādā gadījumā neiesaka skatītājiem par katru cenu festivālā saģērbties drēbēs, kuras rotā prestiža modes nama vārds, piemēram, krekliņos ar uzrakstu Gucci vai Armani.

"Nekad modē nav bijis apģērbs ar zīmola uzrakstiem - tas vienmēr uzskatīts par sliktu toni. Tie ir kaut kādi postpadomju stereotipi, kurus nav iespējams komentēt. Jaunajā vilnī ir daudz viesu, kuri ir ģērbušies ļoti gaumīgi, tikai dažkārt mediji vairāk izceļ pārspīlētos gadījumus, tādejādi radot neprecīzu priekšstatu," par zīmolu demonstrēšanu sašutusi Silova.

Pēc modes ekspertes domām, priekšstats, ka uz Jauno vilni jāģērbjas dārgās drēbēs, ir neizprotams stereotips.

"Viesi ģērbjas ļoti dažādi, vadoties pēc savas izpratnes par stilu un savām iespējām. Neviens taču neliek izdot visu algu par tērpu, un tāpat apmeklētājiem tērpa ziņā nav iespējams konkurēt ar miljonāriem un miljardieriem, kuri apmeklē festivālu, un nav jau arī tādas nepieciešamības. Katram taču ir savs paziņu loks un sava kompānija, un atbilstoši tai arī jāievēro nosacītais ģērbšanās stils.

Man liekas, cilvēki paši sevi iebiedē ar dažādiem pašizdomātiem aizspriedumiem. Šie mūžīgie jautājumi par tērpiem ir aktuāli cilvēkiem, kuri strādā publiskā telpā, pārējiem viesiem ir tā laime būt brīviem savā izvēlē un vadīties pēc savām izjūtām," spriež Dienasgrāmatu producente un vadītāja.

Maija dod arī vērtīgu padomu tām sievietēm, kuru skapī jau vairākus gadus atrodas viena un tā pati izejamā kleita, bet uz Jaunā viļņa koncertu gribas saposties.

"Ieveidojiet matus un pieskaņojat apģērbam vakara grimu - uzskatiet, kā tā ir jūsu "jaunā kleita", jo efekts būs līdzvērtīgs. Un zelta vērta patiesība - mēs esam daudz kritiskākas pret sevi, nekā apkārtējie pret mums, tādēļ vairāk pārliecības un - uz priekšu! Ar augsti paceltu galvu un labestību pret apkārtējiem. Kas spēj būt par vēl nozīmīgāku sievietes šarma ieroci?"

Maijas veidotās festivāla dienasgrāmatas LNT būs skatāmas jau no 19. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!