Foto: Mango
Populārā pašmāju modes māksliniece Elita Patmalniece (attēlā) šonedēļ lielāko daļu laika pavada Jūrmalā, lai klātienē atbalstītu Latvijas pārstāvi LieniCandy, kura uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps Patmalnieces darinātos tērpos.

Lai gan iesākumā bija paredzēts, ka latviešu dziedātājas tērpus darinās Maskavā, pēc izmēru nosūtīšanas no Krievijas puses nekāda atbilde nesekoja, un tādēļ LieneCandy pēc palīdzības vērsās pie Patmalnieces, kura atpazīstamību iekarojusi arī kā dažādu televīzijas šovu tērpu radītāja.

Atskatoties uz paveikto, Patmalniece sarunā ar izklaides portālu Mango smej, ka to, kas izdarīts, pa īstam varēs novērtēt tikai konkursa laikā, bet viņa pati ar radītajiem tērpiem ir apmierināta, kā arī ir gandarījums, ka konkursa galvenais režisors Aleksandrs Revzins tērpus ir apstiprinājis.

Tā kā Patmalniece Jauno vilni klātienē apmeklē pirmo reizi, viņa neslēpj, ka ir nedaudz apjukusi. "Esmu ielikusi sirdi un taisījusi tērpus, tagad tie ir gatavi un mēs esam šeit. Es to īsti nevaru aptvert," smaidot atzīst māksliniece.

Lai gan citus gadus viņa Jauno vilni ir skatījusies pa televizoru, šogad pēc atgriešanās mājup no Jūrmalas televizors vairs ieslēgt netiek, jo vairāk par visu Patmalniece pēc Jūrmalā notiekošā vēloties mieru.

Uz jautājumu, kā viņa vērtē Jaunā viļņa norisi, māksliniece atzīst, ka to, kas Jūrmalā notiek, īsti nevar saprast, bet gan jau, ka "viss ir normāli un interesanti". Tāpat Patmalnieci pamatīgi samulsinājusi ap Jauno vilni saceltā ažotiāža.

"Jaunais vilnis ir tāda krievu Holivuda - zvaigžņu birums, milzīga ažotiāža, cilvēki stāv no rīta līdz vakaram, lai kaut nedaudz palūkoties uz kādu no zvaigznēm. Tas ir kaut kas nenormāls. Es brīžiem sajūtos kā citā dimensijā, un gribas aizbēgt uz Jūrkalni, kur ir miers un klusums," stāsta Patmalniece.

Viņa neslēpj, ka tērpu gatavošana LieneiCandy nav bijis viegls uzdevums, jo pārsteigt jau daudz redzējušos Jaunā viļņa apmeklētājus un žūrijas locekļus praktiski nav iespējams.

"Te jau viss ir bijis - te visi ir kruti, visi ir skaisti, jauni, slaidi, visiem ir kruti tērpi un lieliskas figūras. Te viss ir - es nezinu, ar ko te var paņemt un pārsteigt. Varbūt vajadzēja taisīt tērpus īsti latviskā stilā, piemēram, no salmiem, bet tad jau redzēs, kā būs," smejas māksliniece.

Galerijā: Latvijas pārstāve LieneCandy Elitas Patmalnieces darinātajos tērpos, kā arī neliels ieskats Jaunā viļņa dalībnieku un apmeklētāju stilā festivāla otrajā dienā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!