Foto: Mango

Piektdien, 25. martā, klubā Essential Rīgā jau no agra rīta bija pulcējušies gan pašmāju izpildītāji, gan dziedātāji no citām valstīm, lai piedalītos jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2011 Eiropas atlasē.

Par tiesībām piedalīties nozīmīgajā festivālā un pārstāvēt Latviju cīnījās vairāku pašmāju šovu dalībnieki - talantu šova O!Kartes akadēmija uzvarētāja Samanta Tīna, "dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs, ugunīgās Riču ģimenes puiši ar grupu Riči, šovā Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas zināmu popularitāti iemantojušais Jānis Lemežis, dziedošās Dūdumu ģimenes pārstāve Rūta Dūduma un citi.

Tāpat uz skatuves kāpa Latvijā dzimusī mulate Aminata Savadogo, dziedātājas Natālija Tumševiča un Adelīna Jureviča jeb Adelly, par talantīgo dziedātāju dēvētais ventspilnieks Roberts Pētersons, ogrēnietis Atis Ieviņš un citi vairāk un mazāk zināmi Latvijas izpildītāji.

Šogad cīnīties par iespēju pārstāvēt Latviju Jaunajā vilnī nolēmusi arī viena no populārākajām pašmāju dziedātājām LieneCandy jeb Liene Bronuša (attēlā), kura pērn pēc pirmās atlases kārtas no cīņas par iespēju piedalīties konkursa tālākajā kārtās izstājās, jo bija saņēmusi piedāvājumu piedalīties mūziklā Vācijā.

Žūrijas pienākumus Eiropas atlasē uzņēmies maestro Raimonds Pauls, kurš šoreiz jau laicīgi pašmāju medijiem devis solījumu, ka šogad, konkursa desmit gadu jubilejas gadā, Jaunajā vilnī piedalīsies.

Žūrijā bija arī festivāla mākslinieciskais vadītājs - Krievijas komponists Igors Krutojs, latviešu operdziedātāja Inese Galante un citi pašmāju un krievu mūzikas dzīves eksperti un tai pietuvinātas personas.

Pēc ilgākas apspriešanās žūrija lēma, ka Latviju Jaunajā vilnī šogad pārstāvēs LieneCandy, bet kā tuvākais rezervists minēts dziedātājs Atis Ieviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!