Foto: Mango

Viens no populārākajiem pašmāju miljonāriem Jūlijs Krūmiņš (attēlā) jau iegādājies biļetes uz jūlija nogalē Jūrmalā notiekošo jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis – šogad viņš par galdiņu VIP ložā šķīries no 20 tūkstošiem latu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Krūmiņš pastāstīja, ka šogad galdiņš Dzintaru koncertzālē uz visām Jaunā viļņa dienām viņam izmaksājis dārgāk nekā pērn - pirms gada viņš par savu iecienīto 13. galdiņu ar 15 vietām maksājis 17 tūkstošus, bet šogad uzņēmējs šķīries no 20 tūkstošiem latu.

Krūmiņš jau desmit gadus Jaunā viļņa laikā izvēlējies koncertus baudīt, sēžot pie galdiņa, bet uzņēmējs pieļauj, ka konkursa 10. jubilejas gads varētu būt pēdējais un nākamgad viņš sēdēs zālē.

"Droši vien, ka pie galdiņa vietas pērku pēdējo gadu. Desmit gadus esmu tur bijis. Zālē ir labāka redzamība - pie galdiņiem nav tik laba dzirdamība, tur vairāk ir tusiņš. Pamēģināšu šogad arī pasēdēt zālē, jo esmu nopircis piecas vietas pirmajās rindās - zālē labu koncertu laikā ir labāka akustika un viss pārējais," skaidro Krūmiņš, pie kura galdiņa konkursa laikā sēdēs gan viņa ģimenes locekļi, gan viesi no Maskavas un Taizemes.

Uzņēmējs neslēpj, ka mūzika vairumā gadījumu Jaunā viļņa laikā ir fons saviesīgām sarunām, tomēr Latvijas pārstāvji ik gadus izpelnās Krūmiņa un viņa viesu uzmanību.

"Protams, mēs gaidām, kad latvieši iznāk ārā - tad atslēdzamies no kompānijas un paklausāmies, ka mūsu latvieši dzied. Tāpat ir patīkami, kad Raimonds iznāk ārā. Maestro bez šaubām ļoti bīda savējos latviešus un droši vien latviešu tur būtu mazāk, ja viņš nebūtu," uzskata Krūmiņš un atzinīgi vērtē arī ilggadējo Jaunā viļņa mūzu Allu Pugačovu.

"Viņa ir vecene ar pautiem un baigais malacis. Pugačova man patīk. Viņa var noturēt zāli. Daudzi muzikanti nevar divas stundas noturēt, bet viņa var. Malacis, tādu muzikantu ir maz," par Allu Borisovnu sajūsminās latviešu uzņēmējs.

Lai gan sabiedrībā radies priekšstats, ka Jaunā viļņa laikā ietekmīgi vīri Jūrmalā ne tikai bauda estrādes zvaigžņu uzstāšanās, bet arī organizē dažādas darījumu tikšanās, Krūmiņš atsmej, ka gan viņam, gan citiem uzņēmējiem šis pasākums tomēr esot vairāk kā izklaide.

"Tur oligarhi netiekas un par biznesu nerunā. Viņi atnāk vienkārši patusēt. Nekādu slepenu darījumu slēgšana tur nenotiek. Lai gan, varbūt arī notiek, bet es neesmu lietas kursā. Man tā ir iespēja satikt vecos draugus," smaida Krūmiņš, kurš šobrīd ar savu dzīvi ir ļoti apmierināts.

"Man klājas ļoti labi - es atpūšos un nenervozēju. Vienīgais, kas interesē - kas notiks tagad ar Saeimas vēlēšanām. Es jau 90. gadā, kad mani aicināja Tautas frontē, pateicu, ka esmu biznesmenis - es protu pirkt un protu pārdot. Man politikā nav ko darīt, bet es varu atbalstīt vai nosponsorēt kādu partiju, izteikt savas domas un simpātijas. Lielākā daļa politiķu, kas man bijuši tuvi draugi, gan ir mani nodevuši - kad man ir bijis grūti, viņi ir pagriezuši muguru," atklāj Krūmiņš.

"Es tā nevaru - ja esmu vārdu devis, man tas ir jātur. Man nav svarīgi, kāds cilvēks ir un ko viņš dara. Ja viņš ir bijis mans draugs, es viņu skaitu par savu draugu, neatkarīgi no tā, kā viņam iet - ja iet slikti, iešu palīgā, ja labi - apsveikšu," savus principus skaidro Krūmiņš, kurš šajās vēlēšanās ir gatavs atbalstīt Valda Zatlera vadīto partiju, ja tāda būs.

"Man patika Zatlera pēdējais izaicinājums, un, ja viņš savāks labu komandu, esmu ar mieru palīdzēt un atbalstīt, ja man kāds prasīs," sola Krūmiņš un neslēpj arī savu viedokli par pašmāju trim oligarhiem - Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru un Andri Šķēli.

"Tas ir nonsenss. Ja visa Saeima pēdējos desmit gadus strādā trīs cilvēku labā, bez šaubām tas ir jābeidz. Tagad ar interesi gaidu, kas notiks. Šodien pats galvenais ir pabīdīt šos trīs cilvēkus malā," norāda Krūmiņš, kurš savulaik ar Lembergu un Šleseru esot bijis "ļoti tuvu kopā", bet piedzīvojis nodevību arī no šiem kungiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!