Foto: F64

Jūrmalā notiekošais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis gadu gaitā kļuvis ne tikai par zināmā sabiedrībā iecienītu muzikālu pasākumu, bet arī par vietu, kur ik vasaru pulcējas pašmāju un Krievijas uzņēmēji, un šogad viņu pulks Jūrmalā ir īpaši plašs.

Šovasar daļa no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem Jūrmalā ieradās pēc prestižā žurnāla Forbes  redakcijas aicinājuma - Rietumu bankas līdzīpašnieka Leonīda Esterkina villā cetutrdien notika ballīte, uz kuru bija lūgti žurnāla tā saucamā "zelta simtnieka" saraksta  pārstāvji.

Daļu no viņiem bija iespēja sastapt arī piektdienas vakarā Dzintaru koncertzālē notikušajā komponista Aleksandra Zacepina radošajā vakarā.

Starp Jaunā viļņa ietvaros notikušā koncerta viesiem bija Mihails Fridmans (attēlā pa kreisi), kura īpašumu vērtība pēc Forbes datiem tiek lēsta 15,1 miljarda ASV dolāru apmērā, kas viņu šogad ierindoja Krievijas bagātāko uzņēmēju saraksta septītajā vietā.

Tāpat Zacepina radošo vakaru apmeklēja gruzīņu izcelsmes uzņēmējs Davids Jakobašvili, kurš gan 2011. gada Forbes bagātāko Krievijas uzņēmēju sarakstā ar 950 miljoniem ASV dolāru ierindojies tikai 111.vietā, kā arī tādi Krievijas politiķi kā bijušais Krievijas premjers Mihails Kasjanovs un prezidenta Dmitrija Medvedeva pārstāvis Vladmirs Kožins.

Par to, ka šonedēļ Jūrmalā lielā skaitā pulcējušies Krievijas turīgo aprindu pārstāvji, piektdien notikušajā preses konferencē ne bez lepnuma stāstīja arī pašmāju politiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers.

Viņš uz lūgumu nosaukt to cilvēku vārdus, kuri ir gatavi ieguldīt investīcijas Jūrmalas attīstībā, norādīja, ka liela daļa no viņiem piektdien, 29. jūlijā, viesosies pie Igora Krutoja viņa dzimšanas dienas svinībās.

"Es domāju, ka šajā dienā, kas ir Igora Krutoja dzimšanas diena , jūs ieraudzīsiet šos cilvēkus, kas atbrauks. Ja jūs saskaitīsiet šo cilvēku ieņēmumu kapacitāti, tā daudzkārt pārsniegs mūsu valsts budžeta kapacitāti," norādīja Šlesers un palielījās, ka viņš ar lielu daļu no viņiem jau ir ticies un viņi izrādījuši interesi par Šlesera un Krutoja plāniem par jaunas koncertzāles un citu objektu būvniecību.

"Mēs nerunājam par projekta realizāciju tuksnesī. Atbraucot uz šejieni, viņi jūtas kā Eiropā, bet ar vienu niansi - viņiem nav jāizmanto savas angļu valodas zināšanas," to, kāpēc Latvija Krievijas bagātniekiem var likties pievilcīga, skaidroja Šlesers.

Piektdienas vakarā starp restorānā La Riva notiekošās Krutoja jubilejas ballītes viesiem bez tādām šovbiznesa zvaigznēm kā Filipa Kirkorova, Valērija Ļeontjeva, Laimas Vaikules, repera Timati, Allas Pugačovas, Maksima Galkina un citiem, bija arī daudzi pašmāju un Krievijas uzņēmēji, piemēram, investīciju holdinga Finstar prezidents Oļegs Boiko, kurš šogad iekļuvis Forbes bagātāko Krievijas uzņēmēju saraksta 94. vietā.

Protams, ballītē ieradās arī Šlesers ar kundzi Inesi - viņa Krutojam dāvāja milzu sarkanu rožu pušķi, bet pats Šlesers stiepa noslēpumainu melnu kasti. Tāpat ballīti apmeklēja savulaik par "reketa karali" dēvētais Ivans Haritonovs, kurš Krutojam dzimšanas dienā bija nolēmis dāvāt neparastu statuju.

Galerijā: ieskats piektdien Dzintaru koncertzālē notikušā Zacepina radošā vakara un Igora Krutoja jubilejas viesu rindās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!