Foto: Mango

Sestdien, 7. janvārī, Latvijas Televīzijas tiešraidē norisinājās Eirovīzijas nacionālās atlases Eirodziesma pirmais pusfināls, kurā tika noskaidrotas tās piecas dziesmas un izpildītāji, kas februārī turpinās cīņu finālā par ceļazīmi uz maijā Baku notiekošo starptautisko dziesmu konkursu.

Sacensību atklāja grupas Colt solists Atis Ieviņš, kurš ar trīs bekvokālistu palīdzību izpildīja Artūra Manguļa radīto dziesmu Dancer, kā otrais uz skatuves kāpa "dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs, kurš izpildīja vienīgo šī gada Eirodziesmas kompozīciju latviešu valodā Mīlestības nevar būt par daudz, ko radījis Artūrs Palkevičs un Guntars Račs.

Ar trešo kārtas numuru Eirodziesmā piedalījās dziedātāja Maia ar dziesmu No Limits To Dream, kurai sekoja Samanta Tīna un Dāvids Kalandija ar Mārtiņa Gruntes un Oskara Maizīša radīto kompozīciju I Want You Back.

Kā piektās uz Eirodziesmas pirmā pusfināla skatuves kāpa Angelina un Alisa May ar dziesmu Rollin' Up, viņām sekoja Laura Bicāne un Romāns Sladzis ar dziesmu Freakin' Out un Paula Dukure (attēlā centrā) ar tēva Edija un brāļa Mika radīto dziesmu Celebration.

Ar astoto kārtas numuru uzstājās Andris Ābelīte, kurš izpildīja paša radīto kompozīciju We Can Change The World, viņam seko kā vairāku televīzijas šovu dalībniece atpazīstamību guvusī Rūta Dūduma ar pašas radīto dziesmu My World, bet pirmo pusfinālu noslēdza enerģiskais duets PeR ar dziesmu Disco Superfly.

Gan pirmajā pusfinālā, gan otrajā pusfinālā, kas notiks 14. janvārī, piecas labākās kompozīcijas, kas turpinās cīņu finālā, tiek noskaidrotas, summējot skatītāju balsojumu un žūrijas vērtējumu.

Katrā pusfinālā žūrijas pienākumi uzticēti citiem cilvēkiem, kuru vārdi tiek turēti noslēpumā līdz pat katras tiešraides izskaņai - 7. janvārī izpildītājus un viņu dziesmas vērtēja dziedātāji Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Kerēvica, Yana Kay un Emīls Balceris, kā arī kinokritiķe Daira Āboliņa, izdevuma Vakara Ziņas redaktors Sandris Vanzovičs, plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis, motosportists Jānis Vinters, skaistumkopšanas salona īpašniece Binnija Ārberga un horeogrāfe Elīna Breice

Pirmajā pusfinālā tiesības turpināt cīņu Eirodziesmas 2012 finālā, kas 18. februārī notiks Ventspilī, ieguva Samanta Tīna un Dāvids Kalandija, grupa PeR, Andris Ābelīte, Rūta Dūduma un Paula Dukure, kura žūrijas komisijas vērtējumā ieņēma pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!