Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 12. maijā, noslēdzies starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija otrais pusfināls, kurā ar savu dziesmu Angel in Disguise uzstājās arī Latvijas pārstāvji Musiqq (attēlā), tomēr finālā neiekļuva.

Šajā pusfinālā piedalījās 19 valstis, bet finālam kvalificējās tikai desmit, lai pievienotos jau zināmajiem 15 finālistiem - Serbijai, Lietuvai, Grieķijai, Azerbaidžānai, Gruzijai, Šveicei, Ungārijai, Somijai, Īslandei un Krievijai, kuras kvalificējās no pirmā pusfināla, kā arī tā sauktajam "lielajam pieciniekam" - Lielbritānijai, Francijai, Itālijai, Spānijai un mājiniekiem Vācijai.

Musiqq otrajā pusfinālā startēja ar 17. kārtas numuru, un Latvijas pārstāvjiem nācās konkurēt ar dīvainajiem dvīņubrāļiem no Īrijas, transseksuāli Dana International, kuras moto ir "ja krist, tad tikai apskāvienos", kaimiņiem igauņiem, moldāvu pazīstamāko grupu Zdob şi Zdub, baltkrievu patriotiem un citiem.

Balsojuma rezultātu veidoja televīzijas skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50, tomēr par savu valsti balsot nedrīkstēja. Tiesa, kā paziņoja šova vadītāji Štefana Rāba vadībā, miljoniem cilvēku balsošanas kārtība tomēr nav bijusi skaidra.

Apkopojot balsis, finālā iekļuva Igaunija, Rumānija, Moldova, Īrija, Bosnija un Hercogovina, Dānija, Austrija, Ukraina, Slovēnija un Zviedrija.

"Neesmu ļoti pārliecināts, ka viņiem [grupai Musiqq] izdosies izkļūt no pusfināla, tajā pašā laikā pēdējās dienās esmu dzirdējis ļoti labas atsauksmes no vācu medijiem, arī pazīstamiem cilvēkiem. Pirms mēneša bukmeikeri viņiem prognozēja gandrīz vai pēdējo vietu, tagad situācija ir mainījusies," īsi pirms pusfināla aģentūrai BNS komentēja tautas dzejnieks Guntars Račs.

Eirovīzijas lielais fināls Vācijas pilsētas Diseldorfas Esprit arēnā notiks šo sestdien, 14. maijā, un televīzijas tiešraide Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā sāksies plkst. 22:00.

Foto galerijā: Musiqq puišu un viņu pavadošās grupas piedzīvojumi Diseldorfas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!