Foto: Mango

Pazīstamais mūzikas producents Juris Millers pēc Eirovīzijas nacionālās atlases Eirodziesma 2012 pirmā pusfināla noskatīšanās secinājis, ka skatītāji kļuvuši gudrāki un tā vietā, lai balsotu par smukām actiņām, izvēlējušies novērtēt patiesi kvalitatīvas dziesmas.

"Man prieks, ka beidzot ir beidzies tas laiks, kad skatītāju var piekrāpt, nodziedot dziesmu uz vienas vai divām notīm, pie tam šķībi, un paņemt tikai ar smukām actiņām.

Lai vērtētu līmeni kopumā, protams, jāsagaida otrais pusfināls, bet skatītāju balsojums pirmajā pusfinālā, pēc kura finālā tika arī Andris Ābelīte, kuru žūrija bija likusi zemā vietā, pierāda, ka sākam pazīt kvalitatīvu mūziku," sarunā ar izklaides portālu Mango gandarīts Millers.

Viņš spriež, ka no pirmā pusfināla dalībniekiem cienīgi pārstāvēt Latviju starptautiskajā arēnā spētu Paula Dukure, Samanta Tīna ar Dāvidu Kalandiju un Andris Ābelīte.

"Iespējams, arī PeR, taču redzot, cik daudzi jau tagad saskata PeR dziesmā līdzību ar Adama Lamberta un Scissor Sisters daiļradi, nopietni jāpadomā, vai prātīgi sūtīt uz Eirovīziju dziesmu, ka ir precīza kopija kādai jau zināmai," analizē eksperts.

Viņš uzskata, ka ļoti lielu lomu vietu sadalījumā spēlē kopējais skatuves priekšnesums. "Piemēram, Ata Ieviņa Dancer audio versijā skan dievīgi, taču dzīvo izpildījumu skatītāji nepieņēma," skaidro Millers.

Vienu no lielākajiem pārsteigumiem pirmajā pusfinālā sagādāja tautas mīlētā Nikolaja Puzikova (attēlā), kurš bija sagatavojis efektīgu priekšnesumu kopā ar atraktīviem dejotājiem, neiekļūšana finālā. Komentējot Puzikova neveiksmi, Millers izsaka cerību, ka Puzikova ēra Latvijā ir beigusies.

"Tu vari vienreiz piečakarēt skatītāju, blisinot actiņas, vari to izdarīt divreiz, bet ne trīs reizes. Otrs variants, kāpēc Puzikovs netika finālā - viņa elektorāts jau bija nolikts gulēt un nevarēja nobalsot. Jebkas, ko Puzikovs paņem, tiek nodziedāts absolūti vienādi - viņš ir puisis, kam ir vēlme dziedāt, bet diemžēl ir visai ierobežotas vokālās dotības.

Sauksim lietas īstajos vārdos - Puzikova priekšnesumam bija pilnībā neatbilstoša horeogrāfija un pilnībā neatbilstošs vizuālais tēls. Kādam to ir jāpasaka - Puzikovs izgāzās, pie tam ar skaļu blīkšķi," dziedātāja neveiksmi analizē mūzikas eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!