Foto: Mango

Sestdien, 3. decembrī, Armēnijas galvaspilsētā Eravānā risinājās ikgadējais starptautiskais dziesmu konkurss bērnu Eirovīzija bērniem, kurā uzvaras laurus šogad plūca Gruzijas pārstāves Candy, bet Latvijas pārstāve Amanda Bašmakova (attēlā) konkursā ieņēma pēdējo vietu.

Latviju šogad bērnu Eirovīzijā pārstāvēja 14 gadus vecā Amanda Bašmakova, kuru plašāka publika iepazina pēc viņas dalības pašmāju televīzijas šovā Latvijas zelta talanti, kur viņai izdevās iekļūt finālā.

Uz Eirovīzijas skatuves meitene kāpa un Eiropas klausītāju sirdis mēģināja iekarot ar dziesmu latviešu valodā Mēness suns, kurai vārdus radījis daudzu pašmāju hītu autors Guntars Račs, bet mūziku komponējis Jānis Lūsēns.

12 valstu skatītāju balsojumā Latvijas pārstāve ieguva 31 punktu, no kuriem septiņus par kaimiņvalsts dziedātāju bija atdevuši Lietuvas skatītāji, bet astoņus - Maķedonijas balsotāji. Pēdējo vietu Latvijas dziedātāja dalīja ar Maķedonijas dziedātāju Dorijanu Dlaku, kurš arī saņēma 31 punktu, bet uzvaras laurus ieguvušās Gruzijas meitenes balsojumā saņēma 108 punktus.

Amanda Bašmakova dzimusi 1997. gada 3. jūnijā Alūksnē, šobrīd mācās Ernsta Glika Alūksnes ģimnāzijas 8. klasē, bet Alūksnes mūzikas skolā apgūst klavierspēli. Papildinājusies Tatjanas Koroļovas Starptautiskajā vokālajā studijā Jaunie talanti un Ginta Budes modeļu studijā.

Par saviem hobijiem jaunā māksliniece sauc basketbolu, ģitārspēli, modernās dejas, rokdarbus un visu citu, kas saistīts ar stila izkopšanu. Tāpat jauno dziedātāju aizrauj slavenu cilvēku biogrāfijas.

"Dziedāt man patīk jau no bērnības. Dziedot var pateikt visu, ko redzi, jūti, un vēlies. Piekrītu Aristotelim, kurš teicis: "Kad mūsu auss uztver ritmu un melodiju, mainās mūsu dvēseles noskaņojums." Mans sapnis ir kādreiz dziedāt kopā ar Selīnu Dionu - viņa ir mana mīļākā dziedātāja!

Man ļoti patīk arī pagājušā gadsimta slavenie mūziķi - Frenks Sinatra, grupa The Queen, The Beatles, Elviss Preslijs... Patīk skatīties vecos mūziklus un filmas, kurās spēlē aktrise Odrija Hepberna," atklājusi Amanda, kura nākotnē vēlas kļūt par slavenu dziedātāju un arī mūziklu aktrisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!