Foto: Publicitātes foto

Kamēr joprojām nenorimst diskusijas par Eirodziesmas 2012 pirmajās fināla dziesmās it kā saskatītiem plaģiātiem, startam otrajā pusfinālā gatavojas Latvijas skatuvei unikāla blice Mad Show Boys (attēlā) , kuras dziesma jau tagad radījusi plašas diskusijas, jo veidota no pasaulē populāru hitu nosaukumiem un melodijām.

"Pretty woman, you are a devil in disquise living in a yellow submarine, welcome to the hotel Gangsta's paradise," šī ir tikai daļa no Mad Show Boys dziesmas Music Thief teksta, un ikviens, kam ir kaut neliela sajēga par ārzemju popmūziku, saskatīs šajās rindās neskaitāmas līdzības ar jau zināmu hitu vārdiem.

Pazīstami motīvi saklausāmi arī melodijā, taču Mad Show Boys puiši var apliecināt, ka pēc visiem likumiem šī dziesma nav plaģiāts un visa šī ampelēšanās ir ar nolūku.

"Jau pēc pirmā pusfināla aktuāls kļuva plaģiātisma jautājums Eirovīzijā - divās no dziesmām saskata līdzību ar kaut ko jau dzirdētu. Music Thief ar humoru tiks izteikts mūsu viedoklis par plaģiātismu Eirovīzijā.

Mūsu dziesma ir atbilstoša visiem Eirovīzijas standartiem. Un kas tad ir tie popmūzikas standarti? Tas ir līdzīgi, kā no rīta cepot olas - uzsitu trīs uz pannas, bet visas tā kā tā izskatās gandrīz vienādas," izklaides portālam Mango stāsta grupas pārstāvis - Nacionālās Operas tenors Andris Lapiņš.

"Ja tā turpināsies, mūzikas industrijā iestāsies ne tikai bumsi-bumsi periods, bet pat filmā Likteņa ironija parādītais blokmāju sindroms - slēdz kuru radiostaciju gribi, skan viens un tas pats. Mūzikas zagšana nenāk par labu kultūras attīstībai. Ja pēc mūsu šova skatītāji pasmaidīs un aizdomāsies, tas būs superīgs solis uz priekšu," dziesmas ideju skaidro mūziķis.

Grupā Mad Show Boys kopā ir seši dalībnieki - Andris Lapiņš jeb Andre de Lapua,  idejas un dziesmas autors Garijs Poļskis, Aleksandrs Veselovs jeb Buntars Īsulis, kurš gan dziedot angliski ar vācu akcentu, jo skolā mācījies franču valodu, Midis jeb Aldis Zaļūksnis, pasaules apceļotājs un Eirovīzijas veterāns Jānis Vaišļa, kurš uz skatuves iznāks pasaules policista tērpā, kā arī Mr.X - noslēpumaina persona, kas nekad nenoņem masku.

Izskanējusi informācija, ka cilvēks maskā, kas grupā pildot verga funkciju, varētu būt kāds Džastins Bībers. "Nav izslēgts, ka cilvēks maskā ir Mihails Zadornovs vai kāds Godmanis bez bārdas," varbūtību pieļauj Lapiņš.

Dziesmā Music Thief  būs apvienota veselu trīs žanru mūzika - tajā savienots pops, reps un operas dziedājums, bet visi grupas dalībnieki būs saģērbti kā leģendāras skatuves zvaigznes

"Uz skatuves sarīkosim kārtīgu šovu - tam mēs līdzekļus pašlaik netaupām! Mēs piedāvāsim trīs minūšu teātri, bet tas būs īsts humors - nekādu mīlas ciešanu," sola mūziķis, atklājot, ka pie Mad Show Boys skatuves priekšnesuma strādā profesionāls horeogrāfs no operas.

Savas izredzes Eirodziesmas pusfinālā grupa pagaidām atturas prognozēt - viss atkarīgs no tā, vai latvieši uztvers puišu smalko humoru.

"Būtu jau forši aizbraukt uz Baku , bet es kā operdziedātājs jau esmu izbraukājis visu pasauli, tāpēc Eirovīzijas skatuve man nebūs nekas jauns. Es domāju, ka pasaulē mūs saprastu. Vienīgi bail, ka latviešiem ar to humoru reizēm ir pašvaki - mums tuvāki kapu svētki un sēru dienas," spriež Lapiņš.

Visi kolektīva dalībnieki devuši godavārdu - ja viņi uzvarēs Eirovīzijas Nacionālajā atlasē, februārī visi skries pa Rīgu apakšveļā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!