Foto: Mango

Svētdien Sapņu fabrikā risinājās LNT sirsnīgā sadziedāšanās šova Dziedošās ģimenes fināls, kurā par muzikālākās ģimenes titulu un galveno balvu 5000 eiro apmērā cīnījās trīs ģimenes, bet skatītāju un žūrijas kopvērtējumā par uzvarētājiem tika atzīta Zaļkalniņu ģimene.

Katrs no trim finālistiem šova noslēguma raidījumā izpildīja trīs dziesmas - pirmajā fināla aplī ģimenes dziedāja līdz šim vēl nedzirdētas dziesmas, bet otrajā aplī izpildīja raidījumā jau skanējušas kompozīcijas.

Fināla cīņu atklāja Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes, kura izpildīja Valda Atāla enerģisko un spēcīgo dziesmu Mēs dejojām, kā otrie startēja Ņikoņovu ģimene no Laucienes, kuri izpildīja krievu grupas Ļube kompozīciju Koņ, bet Uškānu ģimene no Daugavpils pirmajā aplī uzstājās ar dziesmu Ziedos krīt rasa no kādas Daugavpils teātra izrādes.

Kā otro dziesmu Zaļkalniņu ģimene izpildīja latviešu tautas dziesmu Es uzkāpu kalniņā, Ņikonovu ģimene izvēlējās dziedāt krievu tautas dziesmu Peld balta migla , bet Uškānu ģimene uzstājās ar latviešu tautas dziesmu Ķēvīt, mana svilpastīte.

Starp Dziedošo ģimeņu viesiem, kuri ar saviem priekšnesumiem priecēja televīzijas skatītājus, bija ne tikai agrāk no šova izbalsotās ģimenes, bet arī dziedātāja Linda Leen ar brāli Mārci Feldbergu, ģimeņu dziedāšanas svētku pirmās sezonas otrās vietas ieguvēji - ugunīgā Riču ģimene ar Annu Dribas, kā arī pirmās sezonas uzvarētāji Vītolu ģimene.

Fināla raidījuma žūrijā ģimenes vērtēja aktrise un LNT labdarības projektu patronese Katrīne Pasternaka, Mūzikas akadēmijas pasniedzējs, koru vadītājs Arvīds Platpers un komponists Mārtiņš Brauns, bet žūrijas un skatītāju kopvērtējumā par labāko dziedošo ģimeni tika atzīta Zaļkalniņu ģimene - skatītāji par viņiem bija atdevuši 35 937 balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!