Foto: DELFI.lt

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā sākās šovs Dejo ar mani jeb Šok su manimi, kurā starp lietuviešu slavenībām un dejotājiem startēja arī Latvijas pārstāvji – populārais dziedātājs Lauris Reiniks ar partneri Aleksandru Kurusovu (abi attēlā).

Abi latvieši šova Šok su manimi atklāšanas raidījumā startēja ar pirmo kārtas numuru - savai debijai leišu šovā Reiniks un Kurusova bija izvēlējušies čačača deju, kuru viņi izpildīja Reinika hita Es skrienu lietuviešu valodā ierakstītās versijas pavadījumā, dejā iekļaujot arī dziesmas klipā izmantotās kustības.

Neraugoties uz to, ka parasti šādos šovos žūrija pret pirmajiem konkursantiem ir īpaši saudzīgi, Latvijas pārstāvjiem lietuviešu deju un šovbiznesa profesionāļu simpātijas neizdevās iekarot - Reiniks un Kurusova no visiem dalībniekiem saņēma viszemāko žūrijas vērtējumu jeb 29 punktus.

Jau uzsākot gatavošanos dalībai Lietuvas šovā, Kurusova sarunā ar izklaides portālu Mango izteica bažas, ka viņu dalībai šovā varētu traucēt lietuviešu valodas vājās zināšanas un pieļāva iespēju, ka, uzklausot žūriju, viņiem atliks tikai stulbi smaidīt.

Dejotājas priekšnojautas apstiprinājās arī šova laikā - spriežot pēc dejotāju mulsajiem smaidiem, žūrijas kritiku un aizrādījumus viņi nesaprata, bet šova vadītājs tulkojot žūrijas viedokļus interpretēja tik brīvi, ka īsto vērtētāju viedokli abi latvieši uzzināja tikai aizkulisēs, kad citi dalībnieki atvainojās žūrijas vārdā un pauda neizpratni par vērtējumu.

Tiesa gan, abu Latvijas pārstāvju iespējamo sarūgtinājumu par žūrijas zemo vērtējumu un lietuviešu valodas nezināšana, kas Reinikam, spriežot pēc viņa ieraksta tviterī, likusi justies kā citplanētietim, mazināja skatītāju atzinība - šova telefonu balsojumā Reiniks un Kurusova ierindojās otrajā vietā, izkonkurējot Lietuvā labi pazīstamus cilvēkus, un 11 pāru kopvērtējumā viņi ieņēma 6. vietu.

Foto galerijā: ieskats Lietuvas šova Dejo ar mani atklāšanas raidījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!