Foto: Mango

Sestdien, 13. augustā, Latvijas Mākslas akadēmijā pulcējās simtiem jauniešu, lai piedalītos jaunā LNT talantu šova O!Kartes skatuve dalībnieku atlasē un piepildītu savu sapni par lielās skatuves iekarošanu.

Pirmajai atlasei bija pieteikušies aptuveni 700 cilvēku - lai gan atlases noteikumos bija teikts, ka šova potenciālajiem dalībniekiem jābūt vecumā no 18 līdz 35 gadiem, starp pretendentiem bija pat pensijas vecuma cilvēki.

Daudzi dalībnieki bija klausījuši šova atlases rīkotāju aicinājumam un uz Latvijas Mākslas akadēmijā notiekošo atlasi ieradušies ar saviem mūzikas instrumentiem, lai labāk demonstrētu savas muzikālās dotības, bet bija arī tādi, kuri žūrijai izvēlējās demonstrēt akrobātikas iemaņas un citus neparastus talantus.

Starp jaunā projekta atlases dalībniekiem varēja sastapt arī jau zināmu atpazīstamību ieguvušus mūziķus - vienu no grupas PeR dibinātājiem Pēteri Upelnieku, kurš gan pavasarī bītbokseru trio pameta, radio Capital FM "balsi" un grupas Headline solisti Lieni Brikousku un citus.

Šova organizatori un īpaši izveidota žūrijas komisija, kurā bija gan dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis, gan trio Lady's Sweet dalībnieces Karīna Tropa un Vineta Elksne un citi mūziķi, no 700 atlases dalībniekiem  pēc pirmās atlases kārtas izvēlēsies aptuveni 100 dalībniekus, kuri turpinās cīņu otrajā atlases kārtā, bet tiesības piedalīties jaunajā televīzijas projektā iegūs 24 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!