Foto: F64

Svētdien, 16. maijā, Rīgas Kinostudijā noslēdzās LNT muzikālais šovs O!Kartes akadēmija, kurā skatītāju un žūrijas kopvērtējumā par uzvarētāju tika atzīta 21 gadu vecā Samanta Tīna jeb Samanta Poļakova (attēlā).

Šova fināla raidījumā dalībnieku priekšnesumu vērtēja ne tikai skatītāji, bet arī žūrijas komisija, kurā šoreiz pastāvīgajiem locekļiem - dziedātājam Jānim Stībelim, aktrisei Rēzijai Kalniņai un dzejniekam Guntaram Račam - bija pievienojies arī maestro Raimonds Pauls.

Kā pirmais šova finālā uz skatuves kāpa "dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs, kurš bija izvēlējies izpildīt dziesmu Dievs tevi mīl no jaunā talantu šova dalībnieku albuma, otrais finālā startēja Mareks Kolāts ar britu grupas Tears for Fears dziesmu Mad World, trešā uzstājās Evija Sloka ar kompozīciju Domā par vasaru, bet fināla pirmo daļu noslēdza Samanta Tīna ar islandiešu dziedātājas Bjorkas vienu no populārākajām dziesmām It's Oh so Quiet.

Tieši abu iepriekšējo koncertu uzvarētāja Samanta arī fināla pirmajā daļā ieguva augstāko žūrijas vērtējumu, ko gan, iespējams, ietekmēja atsevišķu žūrijas locekļu īpašās simpātijas - maestro Raimonds Pauls pirms sava balsojuma neslēpa, ka viņš šai dziedātājai 10 balles piešķir, jo pirms raidījuma Rēzija Kalniņa viņam aizkulisēs paziņojusi, ka viņas favorīte ir Samanta.

Pēc pirmā skatītāju balsojuma un žūrijas kopvērtējuma no tālākās cīņas par galveno balvu tika izslēgti abi šova fināla puiši - Nikolajs Puzikovs, kurš skatītāju balsojumā ieguva trešo vietu, un Mareks Kolāts, kurš finālā ierindojās pēdējā vietā.

Šova superfinālā pirmā uzstājās Evija ar Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes dziesmu Atceries, Lāčplēsi! no rokoperas Lāčplēsis, kurai palīdzēja perkusionistu apvienības Pulse Effect puiši, bet Samanta par skatītāju simpātijām cīnījās ar latgaļu tautas dziesmu Auga, auga, rūžeņa, kas viņai arī atnesa uzvaru šova noslēguma raidījumā un iespēju trīs mēnešus studēt Londonas mūzikas skolā Tech Music School.

O!Kartes akadēmijas koncertā kā īpašie viesi uzstājās Jānis Stībelis ar dziesmu Pozitīvs, Intars Busulis ar dziesmu Kabeļdejotājs, Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu Cik zemu kritīs, jaunais aktieris Juris Jope ar Paula jauno kompozīciju, kā arī, protams, visi astoņi no šova pirms fināla raidījuma izbalsotie dalībnieki.

Savukārt Mārtiņš Freimanis novēlējumā "fabrikantiem" bija visai lakonisks: "Pelniet piķi!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!