Foto: AFI

Populārā pavāra, uzņēmēja un TV raidījuma Garšu laboratorija vadītāja Elmāra Taņņa (attēlā) vadītie restorāni Garšu laboratorija un Čarlstons pieteikuši maksātnespēju, ziņo pašmāju mediji.

Maksātnespējas process restorānam Čarlstons pieteikts 7. janvārī Rīgas rajona tiesā, bet dienu pirms tam Latgales priekšpilsētas tiesa ierosināja maksātnespēju restorānam-studijai Garšu laboratorija.

Garšu laboratorija darbojas ne tikai kā ēdināšanas uzņēmums, bet arī kā studija, kurā top TV3 populārais ēdienu gatavošanas šovs Garšu laboratorija. Tāpat restorāna telpās notiek semināri, banketi un korporatīvie pasākumi, turklāt šo restorānu iecienījušas gan valsts amatpersonas, gan ārvalstu vēstniecību darbinieki.

Tiesa šīs lietas plāno izskatīt un spriedumus pasludināt līdz janvāra beigām, un līdz tam Tannis izvairās no komentāriem par viņam piederošo uzņēmumu maksātnespēju.

Pēc Lursoft uzņēmuma darbības pārskata datiem, 2008. gadā restorāns Čarlstons strādāja ar 659,6 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 27% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 70,4 tūkstoši latu pretēji 5,7 tūkstošu latu peļņai 2007. gadā.

2008. gada Čarlstona vadības ziņojumā arī teikts - ja Latvijas finansiālais stāvoklis šajā krīzes laikā turpinās lejupslīdi, uzņēmums būs spiests pārtraukt darbību.

Savukārt Garšu laboratorijas apgrozījums 2008. gadā sastādīja 149,8 tūkstošu latu, bet zaudējums bija 49,4 tūkstoši latu.

1992. gadā Tannis ar 10 000 dolāriem kabatā no Kanādas pārcēlās uz dzīvi Latvijā. Bez iepriekš minētajiem ēdināšanas uzņēmumiem Tannis ir arī īpašnieks picēriju tīklam Pizza Lulu (pavisam desmit picērijas), kā arī restorāniem Iguana un El Čarlito.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!