Foto: F64

Šī gada 18. novembra naktī Garkalnes novada Langstiņos no miljonāra Raimonda Gerkena (attēlā) greznā ģimenes nama Villa Velga Vijolīšu ielā tika nozagts liels daudzums naudas un juvelierizstrādājumu 400 000 latu vērtībā.

Kā liecina Rīgas reģiona Kriminālpolicijas sniegtā informācija, uzņēmēja māju, iespējams, apzaguši zagļi no profesionāla grupējuma.

"Arī šajā lietā ir daudzas versijas, un pagaidām šo lietu negribētu komentēt. Taču gribētu uzsvērt, ka Rīgas reģionā ir noziedznieku grupas, kas apzog privātmājas, un viena grupa varētu būt saistīta ar uzņēmēja mājas apzagšanu," situāciju komentējis Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Visticamāk, noziedznieki ilgāku laika periodu novēroja cilvēkus, kad tie atradās mājās pirmajā stāvā. Šie Pierīgas ciematiņi bieži vien atrodas mežā, līdz ar to zagļus paslēpušos starp kokiem nevar redzēt, atsaucoties uz ziņu aģentūras BNS sniegto informāciju, ziņo portāls diena.lv.

"Kad cilvēki atrodas pirmajā stāvā, noziedznieki uzrāpjas otrajā stāvā, atspiež logu, ielien iekšā un mērķtiecīgi nozog dažādus vērtīgus priekšmetus. Līdz ar to var secināt, ka noziedznieki ir redzējuši, kur cilvēki novieto vērtīgus priekšmetus," norādījis Grišins.

Uzņēmēja gadījumā zādzību varēja izdarīt augstas raudzes profesionāli zagļi, jo ir jāzina, kur iet un ko ņemt. "Nostrādāts perfekti," atzina Grišins, piebilstot, ka, iespējams, viņa pieminētā grupa varētu būt iesaistīta, taču policija strādā arī pie citām zādzības versijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!