Foto: Mango

Pirmdienas vakarā TV3 raidījumā Vīrietis uz paklāja viesojās basketbola kluba VEF Rīga spēlētājs Sandis Valters (attēlā), kurš dalījās savās atklāsmēs par iegūto popularitāti, attieksmi pret laulībām un citām privātās dzīves niansēm.

Raidījumā 32 gadus vecais Valters, kuram nesen modele Elīza Kaurāte dāvāja dēliņu, atzina, ka, gadiem ejot, viņš ir kļuvis mierīgāks un ar savu dzīvi šobrīd ir apmierināts.

"Patika ieiet klubā un pazīmēties"

"Uz vecumu vīrietis vispār paliek mierīgāks. Ar gadiem arī es palieku nosvērtāks - neesmu pārāk agresīvs ne laukumā, ne dzīvē. Agrāk es biju traks, darīju lietas neapdomīgi, biju karstgalvis.

Diez vai man bija zvaigžņu slimība, jo nebija jau par ko tai būt - nekādi baigie panākumi man nebija bijuši. Nebiju pieaudzis un smadzenes nebija tik daudz, lai apdomātu visas savas rīcības - darīju to, kas ienāk prātā bez apdomas," trakos jaunības gadus atceras Sandis, kurš kopā ar citiem basketbolistiem savulaik regulāri pamanījās iekulties dažādos skandālos.

"Mēs arī esam cilvēki, gribas privāto dzīvi un kaut kā papriecāties," atzīst Valters, bet neslēpj, ka viņš un arī citi basketbolisti dažkārt vēlējušies savu privāto dzīvi paturēt noslēpumā, bet tas ne vienmēr ir izdevies.

"Mēs dzīvojām, kā bijām pieraduši. Varbūt bijām visur tik bieži, ka pievērsām sev pārāk daudz uzmanības un darījām to neapdomīgi. Likās, ka viss ir vienalga, lai par mums raksta. Tā ir mūsu problēma, ka tik atklāti to darījām. Patika tā uzmanība un iziet, ka visi pazīst - ieiet klubā un pazīmēties. Tas jau arī ir patīkami. Citi to nesaka vai neapzinās, bet tā noteikti ir visiem," pārliecināts ir Valters, kurš tagad atradis dzīves piepildījumu.

"Neprecētos vispār, ja sievietēm to nevajadzētu"

"Man ir basketbols, ko daru, un meitene, ko mīlu. Tas ir tas, kas man ir vajadzīgs," atklāts ir basketbolists, bet uz jautājumu, vai viņš negatavojas apprecēt sava dēliņa māti, atbild izvairīgi.

"Drīz varbūt būšu precējies. Viss vēl ir priekšā. Tā kā vienreiz esmu precējies, negribas pa galvu pa kaklu kaut kur skriet. Visam savs laiks. Gan jau pienāks laiks, un viss nostāsies savās vietās. Ja godīgi, es neprecētos vispār, ja sievietēm to nevajadzētu. Man nevajag precēšanos un visu to pie altāra iešanu. To es darītu tikai dēļ savas sievietes," atzina Valters, bet nenoliedza, ka arī bērnu dēļ vajadzētu salaulāties - kaut vai tāpēc, lai vecākiem būtu vienādi uzvārdi.

Raksturojot attiecības ar Elīzu, basketbolists atzina, ka viņš savu mīļoto sievieti mēdzot palutināt un bieži dāvinot ziedus, kā arī kautrīgi atzina, ka viņā esot "mazs romantiķītis".

Uz jautājumu, kādām sievietēm viņš dod priekšroku, Valters norādīja, ka viņam ir svarīgi tas, lai meitenei būtu savs viedoklis un viņa to arī neslēptu.

"Diez vai es varētu pieķerties klusai sievietei. Man vajag, lai kāds pasaka kaut ko pretim, lai es jūtu, ka tur vispār kāds ir. Tāpat viņai noteikti jābūt garai," atklāts bija Valters un atzina, ka attiecību veidošanā viņš tomēr vēlas saglabāt iespēju spert pirmo soli.

"Man nepatīk, ka mani nomedī. Ja man uzmācas, man liekas, ka kaut kas nav kārtībā. Ja sieviete nāk un karas kaklā, tas nav forši. Daudz labāk ir, ja jūti, ka ir jāpieliek kaut kādas pūles, bet tagad tas vairs nav aktuāli. Viss," par attiecību veidošanu ar pretējo dzimumu stāsta Sandis, kurš jau divus trīs gadus vairs meitenēm neesot pieejams.

"Es esmu vienkārši bez dotumiem"

Tāpat raidījumā Vīrietis uz paklāja Valters visnotaļ atklāti stāstīja par sevi un savām nepilnībām.

"Es neesmu garš. Es neesmu izaudzis tik, cik man vajadzēja izaugt, ja skatās uz tēvu. Es esmu par viņu īsāks. Man mammas gēni traucē bišķiņ, jo, godīgi sakot, man vajadzēja būt garākam. Atsperīguma man arī nav. Es esmu vienkārši bez dotumiem. Esmu ticis cauri ar uzvārdu. Man baigi ir paveicies, jo es visus esmu apmānījis," ironizēja Valters.

"Jo esi garāks, jo vajag mazāk prātiņa, jo ir citas priekšrocības. Ja esi liels, spēcīgs un stiprs, daudz nevajag mācēt - pagriezies un iemet, bet, ja esi maziņš, vajag ātrumu, asumu un tādas lietas," basketbolistu patiesībās dalījās puisis, bet uz konkrētu jautājumu, vai viņš sevi uzskata par gudru, Valters atbildēja noliedzoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!