Latvijas populārākais tenisists Ernests Gulbis (attēlā) sarunā ar britu izdevumu The Times atklājis, ka bez ģimenes atbalsta viņš savu sportista karjeru nodrošināt nevarētu, jo viņa izdevumi ir daudz lielāki nekā ieņēmumi.

Šogad Ernests uzsāka sadarbību ar bijušo Krievijas tenisista Marata Safina treneri, kā arī atļāvās nolīgt pilnas slodzes fizioterapeitu.

"Tā kā mana komanda ir kļuvusi lielāka, tiks izdarīts lielāks spiediens, bet es cenšos par to nedomāt. Man ir veicies, ka mana ģimene var atļauties par to visu maksāt. Parasti mana līmeņa spēlētāji nevar atļauties sev divus speciālistus, kuri ar viņiem strādātu visu laiku," atzinis Gulbis un skaidrojis, ka tenisa spēlēšana profesionālā līmenī un labu treneru algošana ir ārkārtīgi dārga nodarbe.

"Ja tu visu ierobežo līdz minimumam, varbūt ir iespējams iekļauties 80 tūkstošos ASV dolāru, bet tas nekādā veidā nevar palīdzēt, jo izdevumi var sasniegt vienu miljonu dolāru," atklājis Gulbis.

"Es 2010. gada nopelnīju 600 tūkstošus. Atņemiet no tā nodokļus, un es esmu galīgos mīnusos," sūdzējies sportists, kurš ir pārliecināts, ka daudzi jaunie tenisisti šī iemesla dēļ arī nekad negūs panākumus, jo viņiem gluži vienkārši nav sponsoru.

Stāstot par saviem nākotnes plāniem, Gulbis atklājis, ka viņa mērķis ir iekļūt pasaules labāko tenisistu pieciniekā, jo citādi viņš nekad nespēs atgūt viņa ģimenes ieguldīto naudu.

"Es šajā gadā esmu daudz domājis par dzīvi. Kāpēc es spēlēju tenisu? Varbūt man vajadzētu nodarboties ar kaut ko citu. Esmu sapratis, ka tenisu varu spēlēt maksimums līdz 30 gadiem. Tāds man ir raksturs - 30 gados es beigšu spēlēt, apsolu," savu apņēmību paudis šobrīd 22 gadus vecais Gulbis.

"Šobrīd man ir ļoti daudz brīva laika, un būtu stulbi to tērēt pa tukšo. Es nevēlos vienu rītu pamosties un saprast, ka man ir 35, bet es neko dzīvē neesmu paveicis. Es būšu pabijis visās viesnīcās un lidostās, sēdēšu savā lauku mājā Latvijā un apzināšos, ka visu jau esmu redzējis," nākotnē ielūkojies sportists, kurš ir pārliecināts, ka, ja vien viņš visu izdarīs pareizi, viņš kļūs par labu spēlētāju.

Lai gan Gulbis uzskatāms par meiteņu mīluli, viņa izskatam veltīti arī ne tik glaimojoši vārdi - tenisa fani viņam pārmetuši, ka savas mūžam izspūrušās frizūras un ataugušo rugāju dēļ viņš izskatoties pēc bezpajumtnieka.

"Ja es nogriezīšu matus un noskūšos, es izskatīšos pēc 17 gadus veca zēna, un neviena 26 gadus veca sieviete par mani neizrādīs nekādu interesi. Es neesmu viens no tiem, kurš vēlas uz savas sejas vai matos ziest 10 tūkstošus krēmus. Es esmu īsts vecis," atzinis Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!