Foto: AFI
Ceturtdien, 20. augustā, 51 gada vecumā pēkšņā nāvē miris Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris, bijušais valstsvienības spēlētājs un pazīstamais futbola speciālists Genādijs Šitiks (attēlā).

Šitiks dzimis 1958. gada 18. jūnijā Rīgā. Spēlēt futbolu viņš mācījies Rīgas Futbola skolā, pirmais nopietnais Šitika futbola klubs bija VEF, bet vēlāk viņš kļuva par leģendārās meistarkomandas Daugava centra pussargu, kopā komandā aizvadot vairāk nekā 400 spēles (108 gūtie vārti). Latvijas nacionālās izlases rindās Šitiks pēc neatkarības atgūšanas aizvadīja tās pirmās četras spēles.

Labākās sezonas viņa futbolista karjerā bija 1981. gadā (21 vārti 41 spēlē) un 1986. gadā (18 vārti 43 spēlēs). Par īpašu Šitika „meistarstiķi" tika uzskatīti precīzie un spēcīgie tālsitieni.

1996. gadā kā spēlējošais treneris Šitiks kopā ar FK Vecrīga uzvarēja Latvijas 1. līgas čempionātā. Pēc aktīvās futbolista karjeras beigām, dibināja "Šitika futbola skolu", līdz pat savai nāvei bija Latvijas U21 izlases galvenais treneris.

12. augustā Šitika vadībā Latvijas U-21 izlase Tiraspolē ar 0:1 zaudēja Moldovas vienaudžiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, bet nākamo maču U-21 izlasei bija paredzēts aizvadīt 5. septembrī Liepājā pret Krieviju.

Par precīzu apbedīšanas vietu un izvadīšanas laiku Latvijas Futbola federācija paziņos vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!