Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien, 2. janvārī, 64 gadu vecumā no vēža miris ievērojamais britu kino un teātra aktieris Pīts Postletvaits (attēlā kopā ar Sofiju Lorēnu), kurš skatītājiem pazīstams pēc filmām Pēdējais mohikānis, Tēva vārdā, Parastie aizdomās turamie un citām.

Aktierim sēklinieku vēzis tika diagnosticēts jau deviņdesmitajos gados, taču ārstēšana līdz šim bijusi neveiksmīga, un pēc ilgstošas atrašanās slimnīcā aktieris miris Šropšairas slimnīcā.

Neraugoties uz progresējošo slimību, Postletvaits aktīvi turpināja filmēties, un pagājušajā gadā iznāca trīs populāras filmas ar viņa piedalīšanos - Clash of the Titans, The Town un Inception, bet šī gada aprīlī iznāks viņa pēdējā filma - muzikālā komēdija Killing Bono.

Uzzinot par Postletvaita nāvi, Anglijas "gudrākais cilvēks" Stīvens Frajs savā Twitter mikroblogu vietnē ierakstīja: "Dižā Pīta Postletvaita zaudējums ir skumjš ievads, kā uzsākt jauno gadu."

Sēru vēstis publiski pauduši arī citi kino industrijas darboņi, tostarp arī režisors Stīvens Spīlbergs, kurš Postletvaitu filmējis divās savās filmās (Amistad un The Lost World: Jurassic Park) un reiz nodēvējis viņu par "labāko aktieri pasaulē".

Bez jau minētajām filmām Postletvaits kopš 1975. gada filmējies arī tādās pazīstamās kinolentēs kā To Kill a Priest (1988), Franko Dzefirelli Hamletā (1990), Romeo + Juliet (1996), Brassed Off (1996) un citās. 1994. gadā par darbu filmā Tēva vārdā viņš bija nominēts "Oskara" balvai kā "labākais otrā plāna aktieris".

Pīters Viljams Postletvaits dzimis 1946. gadā Češīras grāfistē. 1987. gadā aktieris apprecējās ar Žaklīnu Morišu, un šajās laulībās dzimuši divi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!