Foto: Scanpix

Pirmdien, 28. februārī, savās mājās Parīzē 79 gadu vecumā mirusi leģendārā franču aktrise Annija Žirardo (attēlā), atsaucoties uz aktrises radinieku paziņojumu, informē franču laikraksts 20 minutes.

Pēdējos gados aktrise cieta no Alcheimera slimības, kas viņai bija diagnosticēta 2006. gadā un kuras dēļ viņai praktiski bija zudusi atmiņa.

Savas ilgās karjeras laikā, kas aizsākās piecdesmito gadu vidū, Annija Suzanna Žirardo filmējusies vairākos desmitos filmu, izmēģinot sevi dažādos žanros, arī komēdijās. Tāpat viņa spēlēja teātrī, uzstājās televīzijā un ierakstīja mūzikas albumus.

Starp Žirardo pazīstamākajām filmām minamas Roko un viņa brāļi (1960), Erotisimo (1968), Nomirt no mīlestības (1970), Nozagts Jupitera gurns (1979), Revanšs (1981), Klavierskolotāja (2001), Apslēptais (2005) un daudzas citas.

1965. gadā par darbu filmā Trīs istabas Manhetenā Venēcijas kinofestivālā Žirardo tika apbalvota kā gada labākā aktrise. Trīs reizes aktrise ieguvusi arī Francijas kinematogrāfa augstāko apbalvojumu - "Cēzaru".

Pēdējā filma ar Žirardo piedalīšanos uz kinoekrāniem iznāca 2007. gadā - tā bija režisores Elizabetes Lohenas drāma Kristians.

Filmas Roko un viņa brāļi uzņemšanas laikā Žirardo iepazinās ar aktieri Renato Salvatori, ar kuru apprecējās 1962. gadā, un, lai gan astoņdesmitajos gados pāris pašķīrās, tomēr oficiālā laulībā viņi bija līdz Renato nāvei 1988. gadā. Šajā savienībā dzimusi meita Džūlija Salvatori.

Šajā pašā dienā, tikai 89 gadu vecumā, Kalifornijā mira vēl kāda pasaulslavena aktrise - četrdesmito un piecdesmito gadu sekssimbols Džeina Rasela, viena no filmas Džentlmeņi izvēlas blondīnes zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!