Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 9. janvārī, 70 gadu vecumā mūžībā aizgājis krievu rakstnieks un dzejnieks Sergejs Kozlovs, kura populārākais darbs ir stāsts Ezītis miglā un scenārijs tāda paša nosaukuma režisora Jurija Noršteina veidotajai multiplikācijas filmai.

Kozlovs miris sestdienas vakarā no plaušu karsoņa radītām komplikācijām, ziņo Krievijas mediji, atsaucoties uz rakstnieka tuva drauga, bērnu dzejnieka Jurija Kušaka sniegto informāciju.

Sergejs Kozlovs ir sarakstījis daudzus plaši pazīstamus stāstus, kā arī veidojis scenārijus neskaitāmām multiplikācijas filmām, no kurām gan par vispopulārāko uzskatāma 1975. gadā radītā filmiņa par Ezīti un Lācīti Ezītis miglā - 2003. gada 25. maijā Ezītis miglā Tokijā notiekošajā multiplikatoru festivālā tika atzītapar visu laiku un tautu labāko multiplikācijas filmu.

Kozlovs dzimis 1939. gada 22. augustā Maskavā. Pirmos dzejoļus sācis rakstīt, mācoties 8. klasē. Beidzis Gorkija Literatūras institūtu, vēlāk strādājis tipogrāfijā, bijis dziedāšanas skolotājs, kā arī braucis dažādās ģeoloģijas ekspedīcijās, līdz kļuvis par profesionālu rakstnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!