Foto: LETA

Otrdienas, 15. jūnija, vakarā slimnīcā 52 gada vecumā mūžībā aizgājis Jānis Grodums (attēlā), kurš kopš 1976. gada bija leģendārās latviešu rokgrupas Līvi dalībnieks.

Mango jau ziņoja, ka pirms nepilna mēneša hepatīta dēļ Grodums tika ievietots Infektoloģijas centrā. Ar mūziķa dzīvesbiedres Elitas Patmalnieces palīdzību tika uzsākta ziedojumu vākšana Groduma veselības glābšanai, tomēr šim mērķim tika saziedoti vien 900 lati.

Mēneša sākumā tika prognozēts, ka Grodumam slimnīcā būs jāuzturas līdz vasaras beigām.

"Ārsti mani izmeklēja un atrada audzēju, par laimi - labdabīgu. Domāju, ka vajadzēs operēt, jo ar tiem labdabīgajiem audzējiem jau nekad nevar zināt, kad tie kļūs ļaundabīgi," pirms gada Latvijas presē stāstīja Grodums, solot nodzīvot līdz simts gadu vecumam.

17. jūnijā Vērmanes dārzā tika plānots koncerts Groduma atbalstam, kurā pauduši vēlmi piedalīties daudzi pašmāju mūziķi. Koncertu ceturtdien varēs dzirdēt Latvijas Radio 2.

Koncertu atklās Groduma līdzgaitnieks grupā Līvi Ainars Virga, bet turpinājumā muzicēs grupas Pērkons, Credo, Linga, Bet bet, Armands Alksnis ar grupu, Harijs Zariņš un grupa Colt, Aisha, Jenny May, Kristīna Zaharova, Candy, kā arī daudzi citi populāri mūziķi.

Katrs koncerta dalībnieks izpildīs ne vien dziesmas no sava repertuāra, bet kā īpašu pārsteigumu gatavo kādu grupas Līvi dziesmu, ko savulaik komponējis vai dziedājis Grodums.

Sākotnēji koncerts bija plānots kā Groduma atbalsta pasākums, tomēr organizatori to jau oficiāli pārdēvējuši par mūziķa piemiņas brīdi un veltījumu koncertu. Sarīkojums sāksies pulksten 18 ar stundu ilgu piemiņas brīdi, kura laikā ikkatrs aicināts atcerēties Grodumu un nolikt ziedus pie viņa fotoattēla.

Rokgrupa Līvi tika izveidota 1976. gadā Liepājā, satiekoties diviem mūziķiem - Jurim Pavītolam un Ērikam Ķiģelim (grupu ar šādu nosaukumu Juris Pavītols izveidoja jau 1972. gadā, bet tā drīz vien pajuka). Grupa dibināta jaunatvērtajā Metalurgu kultūras pilī, pieaicinot Pavītola sievu Ingrīdu Pavītolu, Andri Krūziņu no bijušās Imanta Kalniņa grupas 2XBBM, kā arī pils direktores Ausmas Grodumas dēlu Jāni Grodumu, kurš uzņēmās basģitārista un reizēm arī vokālista pienākumus.

"Kamēr mēs būsim dzīvi, tikmēr dzīvi būs arī Līvi," pirms dažiem gadiem teica Grodums, kurš 10. jūnijā slimnīcā atzīmēja savu 52. dzimšanas dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!