Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 6. februārī, 58 gadu vecumā miris leģendārais ziemeļīru ģitārists Garijs Mūrs (attēlā), kurš, iespējams, no sirdstriekas savu brīvdienu laikā miris viesnīcas numurā Spānijā, ziņo aģentūra BBC.

Roberts Viljams Garijs Mūrs dzimis 1952. gadā Belfāstā, un ģitāru sāka spēlēt astoņu gadu vecumā. 16 gadu vecumā Mūrs pievienojās blūzroka grupai Skid Row no Dublinas (nejaukt ar amerikāņu heavy metal grupu), bet vēlāk spēlējis arī grupā Thin Lizzy, kā arī izveidojis veiksmīgu solo karjeru.

Mūra diskogrāfijā ir vairāk nekā 30 albumi, no kuriem pēdējais nāca klajā 2008. gadā, kur iekļautas gan viņa sacerētās dziesmas, gan arī blūza standartu kaverversijas.

Reiz Belfāstā noskatījies Džimija Hendriksa koncertu, Mūrs izstrādāja savu unikālu ģitārspēles manieri, pateicoties kurai kļuvis par vienu no pasaulē atpazīstamākajiem ģitāristiem.

Savas karjeras laikā viņš strādājis kopā ar tādiem mūziķiem kā Džordžs Harisons, Endrjū Loids Vēbers, Ozijs Osborns, Džindžers Beikers, Džeks Brūss, The Beach Boys un daudziem citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!