Foto: F64
Neraugoties uz to, ka šobrīd ārā ar cirvīti staigā lauskis, bijusī veselības ministre, Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja Baiba Rozentāle (attēlā) arī -30 grādos galvassegu nevalkā, taču zina ieteikt dažus labus sasildīšanās veidus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Rozentāle, kura jau iepriekš atzinusi, ka viņai dzīvē ļoti paveicies ar kuplo matu rotu, atzīst: "Jā, es arī tādā salā nevalkāju cepuri - tas ir vienīgais, kur grēkoju saistībā ar pamatīgo salu. Ja man ir kāds apģērbs ar kapuci, tad to gan uzlieku, taču cepures nevalkāju nekad!"

Tiesa, bijusī veselības ministre ir pārliecināta, ka citiem cilvēkiem gan cepures būtu noteikti jāvalkā, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem. "Cepures varētu atļauties nevilkt vien ļoti biezu matu īpašnieki, taču ir jāatceras, ka arī mati ir pakļauti salam un liels sals nav īpaši veselīgs matiem," skaidro politiķe.

Cilvēkam, kurš atnācis mājās pārsalis, Rozentāle iesaka sasildīties ar ingvera tēju un fiziskām aktivitātēm.

"Labākais sasildīšanās veids, protams, ir silta tēja. Vislabākā šajā ziņā ir ingvera un citrona tēja, kuru vajadzības gadījumā labāk saldināt ar medu, nevis cukuru. 200 līdz 300 mililitri šādas tējas dod tonusu un stiprina imunitāti. Tomēr der arī jebkura cita - melnā, aveņu, liepziedu - tēja.

Tāpat var apvienot patīkamo ar lietderīgo un sasildīšanās nolūkos, piemēram, iztīrīt kādu paklāju ar putekļu sūcēju, jo fiziskās aktivitātes ļoti palīdz sasildīties. Tāpat var, piemēram, siltā ūdenī nomazgāt netīros traukus - arī tas palīdz sasildīties," savu sasildīšanās recepti iesaka ārste.

Savukārt tiem cilvēkiem, kuri dažādu apstākļu spiesti laiku pavadīt uz ielas, Rozentāle iesaka lēkāt un nekādā gadījumā nestāvēt uz vietas. "Var palēkāt, staigāt, bet jākustas ir jebkurā gadījumā," teic Rozentāle un piebilst, ka, viņasprāt, tomēr nav sliktu laika apstākļu - ir tikai tiem nepiemērots apģērbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!