Foto: Mango
Svētdien notikušajā uzņēmēja Raimonda Gerkena ikgadējā zoles turnīrā daudziem par lielu pārsteigumu bija ieradies arī Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, kura aizraušanās ar zoles spēlēšanu lielākajai daļai sabiedrības līdz šim bijis noslēpums.

„Šlesers šogad pie manis viesojas pirmo reizi. Atklāti sakot, biju diezgan pārsteigts, ka viņš ieradies un spēlē. Kad Šleseru aicināju, domāju, ka viņš vairāk kā tusētājs brauks, bet redzu, ka viņš spēlē ar lielu aizrautību," atzina mājastēvs Gerkens.

Pirms turnīra sākuma gandrīz ikviens no sabraukušajiem spēlmaņiem aprunājās ar Rīgas vicemēru, bet īpaši aizrautīgās sarunās ar Šleseru iesaistījās bijušais Rīgas domes vadītājs Jānis Birks un eksprezidents Guntis Ulmanis. Tāpat zoles sacensību starplaikos Šlesers ieslīga nopietnās diskusijās ar spēles partneriem par politiskiem un ekonomiskiem jautājumiem.

Zoles turnīrs risinājās piecās kārtās, un pirmajā no tām Šleseram neveicās - viņam kopvērtējumā no vairāk nekā trīsdesmit dalībniekiem bija otrs sliktākais rezultāts, bet pēc otrās kārtas Šlesers, aizbildinoties ar nepieciešamību doties pie bērniem, Gerkena villu pameta, no komentāriem par zoles turnīru strupi atsakoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!