Foto: F64
Dziedātāja Valtera Frīdenberga (attēlā) galvenās prioritātes šobrīd ir gaidāmā sesija Latvijas Universitātē, kā arī Rīgas domes deputāta amats, uz ko Valters pretendē kā partijas LPP/LC pārstāvis.

Ja Valters pašvaldību vēlēšanās pievienosies Rīgas domes deputātu rindām, viņš nekādā gadījumā neatteikšoties no muzicēšanas un dziesmu komponēšanas. Sarunā ar izklaides portālu Mango Valters atklāj: „Maz ir tādu mūziķu, kuriem nav papildus nodarbošanās. Atstāšu mūziku kā hobiju, jo grūti būtu atmest visam ar roku, jo 19 gadi ir pavadīti uz skatuves”.

Frīdenbergs uz gaidāmajām vēlēšanām raugās cerīgi. „Protams, tagad visām partijām sarunas raisās par reitingiem, bet es vairāk runāju par iespēju strādāt Rīgas domē un palīdzēt ne tikai Rīgai, bet citām Latvijas vietām,” skaidro dziedātājs.

Par dziedātāja vēlmi kandidēt uz deputāta amatu viņa skatuves kompanjoni izsakās atzinīgi. „Sen nebiju saticis grupas Otra puse bundzinieku un marimbas spēlētāju Rihardu Zaļupi. Parunājāmies par politiku, un viņš atbalsta manas aktivitātes – saka, ka vajag jaunus cilvēkus. Tieši tāpat jau runāja Godmaņa valdības laikā, ka politikā vajag jaunas sejas. Nevis tikai jaunas sejas vajag, bet jauni prāti ir nepieciešami. Lai kā, tomēr Latvijas nācija taču noveco, un drīz vajadzēs cilvēkus, kas varēs strādāt esošo politiķu vietā,” domā dziedātājs.

Pavisam nesen Frīdenbergs pabeidzis komponēt populārās zviedru kosmētikas firmas Oriflame Latvijas himnu. Šāds piedāvājums mūziķim nācis pēc Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pusfināla, kurā Valters izpildīja paša komponēto dziesmu For a Better Tomorrow. „Tā kā Oriflame vadībai patika mans Eirovīzijas gabals, viņi man palūdza uzrakstīt kaut ko līdzīgu,” tā par darba piedāvājumu stāsta Frīdenbergs.

Atgādinām, ka mūziķis šobrīd studē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politoloģijas nodaļas 2. kursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!