Foto: Mango

Trešdien, 17. augustā, Centrālajā vēlēšanu komisijā savu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām iesniedza arī nesen dibinātā Zatlera Reformu partija – Rīgas vēlēšanu apgabalā ar 31. kārtas numuru startē arī grupas Putnu balle dalībnieks Valters Frīdenbergs (attēlā).

Sarunā ar izklaides portālu Mango Valters neilgi pēc partijas saraksta iesniegšanas pastāstīja, ka piedalīties ārkārtas vēlēšanās un mēģināt kļūt par vienu no 100 Saeimas deputātiem viņš nolēmis savas izglītības dēļ - pērn puisis absolvēja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politoloģijas nodaļas bakalaura programmu un ieguva politologa diplomu.

"Piedalīties mani motivēja viss, ko esmu studējis, un viss, ko esmu redzējis gan valstī notiekošajos procesos, gan valdības darbā, gan Latvijas pilsētās un laikos - viss, kas ir un nav Latvijā noticis," lēmumu piedalīties vēlēšanās skaidro Valters.

"Es vēlos likt lietā savas zināšanas un jaunības degsmi, nevis būt kārtējais mūziķis, kurš sēž Saeimā un bez saprašanas spaida pogas," apņēmības pilns ir jaunais mūziķis.

Savas izredzes tikt ievēlētam puisis vēlē uz piecdesmit pret piecdesmit, bet, jautāts par iegūto popularitāti kā bonusu, ir visai skeptiski noskaņots.

"Uz popularitāti nedrīkst paļauties - politiskā dzīve nav skatuves dzīve, un es neeju politikā kā mūziķis," uzsver Valters un norāda, ka iegūtā atpazīstamība var kļūt arī par šķērsli, jo sabiedrībā par kultūras dzīves pārstāvjiem - mūziķiem un aktieriem - Saeimā izveidojies ne tas labākais priekšstats.

Saspringtajā priekšvēlēšanu laikā Valters gan savas skatuves gaitas ierobežot nav nolēmis, tomēr puisis stingri apņēmies atdalīt koncertu dzīvi no savas politiskās darbības. "Koncertus neatcelšu un nedomāju ierobežot savas mūziķa gaitas, bet šīs abas lietas kopā nejaukšu, un koncerti noteikti nekļūs par vietu, kur aģitēt," smejas Valters.

Kandidēšana vēlēšanās arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Frīdenbergs pārtraucis izklaidējošā jauniešu raidījuma Sems vadīšanu - viņa vietā kopā ar Ketiju Dombrovsku ēterā šobrīd rosās grupas PeR līderis Ralfs Eilands.

"Viņš jau pagājušajā sezonā piedalījās sižetu veidošanā, tāpēc nolēmām tagad pamēģināt un ielikt Ralfiņu raidījuma vadītāja vietā. Lai gan manā dzīvē šobrīd ir pārmaiņas, es no televīzijas neesmu aizgājis prom uz neatgriešanos," stāsta Valters.

Valters jau arī agrāk bijis politiski aktīvs - 2008. gadā viņš iestājās LPP/LC un šīs partijas sastāvā kandidēja arī Rīgas domes vēlēšanās. Tolaik viņam pietiekamu vēlētāju atbalstu neizdevās gūt, bet tagad viņš nolēmis spēkus izmēģināt jaunās bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera dibinātās partijas rindās.

Uz jautājumu, kas viņu mudinājis pamest tā dēvēto "mācītāju partiju", kuras viens no līderiem bija Zatlera šobrīd aktīvākais oponents Ainārs Šlesers, un vai viņš vīlās šajā politiskajā spēkā, jaunais politologs atbild diplomātiski.

"Mana aiziešana no partijas ir rādītājs manai attieksmei pret partijas politiku un cilvēkiem, bet es esmu tikumiski audzināts - mani mācīja nerunāt sliktu par lietām, kurās esmu bijis," smaida Valters un precizē, ka LP/LCC rindās viņš nav varējis realizēt savas vēlmes un mainīt situāciju valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!