Foto: Publicitātes foto
Krievijā populārā Latvijas dziedātāja Natālija Tumševica (attēlā) priecājas, ja vīrietis aplido un izmaksā randiņa laikā, tomēr jaunā mūziķe neuzskata, ka tam ir jābūt pašsaprotamam žestam.

"Vīrietim vienmēr nav jāizmaksā sievietei - svarīgi ir saprast, kāda tipa randiņš un kādas ir abu cilvēku attiecības. Nereti notiek tā, ka vīrietis, uzskatot, ka vienmēr sievietei ir jāizmaksā, nostāda gan sevi, gan sievieti neērtā situācijā un rada sievietei atkarības sajūtu. Izmaksāšana vai ļaušana maksāt katram par sevi ir kutelīgs jautājums, un ir ļoti stingri jāizvērtē situācija, lai neradītu neērtas situācijas," sarunā ar izklaides portālu Mango pārdomās dalās Natālija.

Tomēr dziedātāja piebilst, ka, ja vīrietis vēlas atstāt labu iespaidu uz sievieti, romantiska rakstura randiņā labāk ir samaksāt rēķinu, tāpēc svarīgi ir izdomāt, kurā vietā rīkot randiņu, apsverot savas finansiālās iespējas.

"Man nav bijusi situācija, kad randiņa laikā katrs maksā par sevi. Bet ir bijis, kad es maksāju par puisi, jo viņš ir aizmirsis maku mašīnā. Aizgājām dzert kafiju un puisis pēkšņi atklāja, ka viņam nav līdzi maka. Pieteicos samaksāt rēķinu, bet pēc tam viņš visiem stāstīja, ka meitene viņam izmaksājusi. Laikam arī vīriešiem patīk, ja viņus aplido, izrāda uzmanību," aizdomājas Natālija.

Jaunā dziedātāja uzskata, ka stereotipam par to, ka vīrietim ir jāizmaksā, pie vainas ir ieaudzinātas tradīcijas.

"Ir pierasts, ka randiņa laikā vīrietis rūpējas par sievieti, atver durvis, pasniedz mēteli, apmaksā rēķinu. Kafejnīcās, kad pienes rēķinu, to jau uzreiz noliek vīrieša galda pusē ar domu, ka viņš maksā. Tas nav obligāti jādara, bet vīrieši to dara. Mūsu vīriešu labestība un galantums iekaro sieviešu sirdis. Mēs, sievietes, jau parādā nepaliekam, mīlam viņus un rūpējamies, tā kā nav tā, ka tas darbojas tikai vienos vārtos," smejas Natālija.

"Man pašai attiecībās svarīgākais ir jūtas - nekad neesmu satikusies ar kādu tikai tāpēc, ka viņš izmaksā, un tā es varu par velti aiziet uz kino vai kādu koncertu. Ja ar tādu mērķi iet satikties, es ieteiktu meitenēm padomāt, kā pašām nopelnīt naudu, lai, ejot uz kino, nav jāizmanto citi cilvēki," stingri nosaka dziedātāja.

Natālijai pašai nauda nav svarīgs kritērijs, izvēloties puisi, - meitenei daudz patīkamāk ir tad, ja puisis izdara kādu mīļu, jauku rīcību, pozitīvi pārsteidz, nevis uzdāvina veikalā pirktus dārgus ziedus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!