Foto: LETA
Krievijā populārā latviešu dziedātāja Laima Vaikule (attēlā) otrdien, 2. augustā, Krievijas vēstniecībā Rīgā tika godināta īpašā veidā – viņai tika pasniegts Krievijas Draudzības ordenis.

Vaikule Krievijas Draudzības ordeni saņēma no Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva administrācijas vadītāja Sergeja Nariškina, kurš norādīja, ka ordenis ir atzinības zīme Vaikules talantam un apbalvojums tiek piešķirts par ieguldījumu mākslā un abu valstu draudzības saišu stiprināšanā.

"Esmu ļoti pateicīga, ka mani centieni vairot mīlestību un draudzību novērtēti ar tik augstu atzīmi. Latvijā mani ilgu laiku dēvēja par Krievijas dziedātāju, bet Krievijā nievājoši sauca par ārzemnieci. Domāju, ka šis apbalvojums ir sasniedzis īsto adresātu," par apbalvojumu pateicās Vaikule.

"Es vienmēr uzskatu, ka politiķi, kuri mīl mūziķus, noteikti ir labi cilvēki. Ja visi politiķi mīlēs mūziķus un aktierus, ticiet man, viņi būs runājami," pēc ordeņa saņemšanas LTV ziņu raidījumam norādīja Vaikule.

Draudzības ordeni otrdien saņēma arī jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2011 organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans, bet nozīmīgajā notikumā piedalījās gan vairāki Saeimas deputāti, gan Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Tāpat starp ordeņu pasniegšanas viesiem bija viens no Krievijas miljardieiem, Alfa-Banka prezidents Pjotrs Avens, AS Rīgas kuģu būvētava valdes priekšsēdētājs Vasīlijs Meļņiks un citi ietekmīgi vīri.

Krievijas Draudzības ordenis dibināts 1994. gadā, un Latvijā to saņēmuši vairāki cilvēki -  bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Ainars Pencis, Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!