Skandalozais grupas Kā viens mūziķis un komponists Ivars Kļaviņš (attēlā) gatavojas sūdzēt tiesā Valsts policiju, apgalvojot, ka divi no policijas darbiniekiem viņu smagi piekāvuši, veselu stundu rupji lamājuši un pazemojuši.

"Tas notika 31. decembra agrā rītā, kad kopā ar trim draugiem braucu mājās uz Jelgavu no Okartes skatuves tūres pēdējā koncerta Rīgā. Pamanīju aiz sevis braucošu operatīvo transportu un, protams, apturēju mašīnu.

Tajā mirklī pat prātā man neienāca tas, kas notiks tālāk - policijas darbinieks brutāli atrāva mana auto durvis, lika man izkāpt un, kamēr es stāvēju durvju zonā, vēlreiz tās atrāva, gan sasitot mani, gan bojājot manu īpašumu. Pēc tam man brutāli iesita pa kājām un pa nierēm un lika doties uz policijas busiņu," sarunā ar izklaides portālu Mango notikumus atstāsta Ivars.

Viņš skaidro, ka aizturētāji bijuši kāda no Valsts policijas apakšvienībām, kuriem ir tiesības aizturēt ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus līdz ceļu policijas atbraukšanai. Kopā vienībā bijuši trīs vīri, no kuriem divi izmantojuši pret mūziķi fizisku spēku.

"Iespējams, es tiešām pārbraucu ielai pie sarkanās gaismas, taču arī tas nedod viņiem tiesības izraut mani no mašīnas un sist! Taču viņi mani vienkārši piekāva. Nebija arī tā, ka es tam būtu devis kādu iemeslu - es nesitu pretī un nelamājos. Man pat prātā nenāca, ka policisti var rīkoties šādi - veselu stundu, kamēr gaidījām ceļu policijas ierašanos, viņi mani lamāja un pazemoja.

Policijas busiņā man lika sēdēt uz grīdas, lai gan es biju koncerta drēbēs. Es, pianists, sēdēju uz grīdas busiņā, kur tiek spārdīti bomži! Es gribēju apsēsties uz krēsla, bet policists man uzbļāva: "Tupi uz grīdas, suns!"," šokēts par notikušo ir jaunais pianists.

Incidenta laikā Ivaram pārsists deguns, uzsista acs, pamatīgi sasistas abas potītes, sadauzītas ribas un mugura. "Nākamajā dienā man bija tāda sajūta, it kā man būtu pārbraukusi pāri mašīna. Vērsos slimnīcā, un mediķi konstatēja sasitumus.

Ar kādām tiesībām vispār policija var sist pa seju māksliniekam? Viņi ar mani runāja kā ar bomzi, lai gan es biju kārtīgi ģērbies un pretošanos neizrādīju," šokā Ivars. Dienesta ziņojumā policisti ierakstījuši, ka Ivars pārbraucis vairākus krustojumus pie sarkanās gaismas, mucis no policijas un pretojies drošībniekiem, bet Ivars to visu noliedz.

"Priekš kam man jābēg no policijas - es labāk mierīgi samaksāju sodu, nekā pats sev sataisu vēl lielākas nepatikšanas! Kad atbrauca ceļu policisti, kuri atšķirībā no tiem, kuri mani aizturēja, bija ļoti laipni, viņi man uzlika sodu vien par ceļa šķērsošanu pie sarkanās gaismas," stāsta Ivars.

Jaunietis apņēmies vērsties tiesā pret Valsts policiju un prasīt visai pamatīgu summu kā kompensāciju par pāri darījumu.

"Viņi taču varēja mani nosist! Es zinu, ka  ar policiju tiesāties ir grūti, jo viņi viens otru piesedz, taču esmu pārliecināts, ka iespējams panākt savu. Vēlos, lai policijas vadība dabūtu pa kaklu no pašas augšas - tad viņi saprastu, ka šādi cilvēki strādāt policijā nevar!

Es izmantošu savu popularitāti, lai publiski runātu par nekārtībām, kas notiek Valsts policijā. Runa ir par vienu vienību, kurā strādā totāli idioti, un es domāju, ka pēc mana gadījuma policijas vadībai nopietni nāksies padomāt par to, kādi cilvēki pie viņiem strādā," teic jaunais mūziķis.

Jau trešdien, 11. janvārī, Ivars vērsīsies tiesā ar oficiālu iesniegumu. Pārstāvēt jaunieti šajā lietā apņēmies jurists Ivars Kazāks, kurš jau guvis popularitāti kādā citā skandalozā lietā - viņš guvis uzvaru tiesā, aizstāvot kādu liepājnieku, kurš policijas šefa sievu nosaucis par blondīnīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!