Latviešu meitene Alise Ketnere jeb Fox Lima (attēlā) lielāku popularitāti iemantojusi pēc sadarbības ar slaveno vācu elektroniskās mūzikas projektu Enigma, tomēr pati meitene atzīst, ka, neraugoties uz starptautiskajiem panākumiem, viņas pilsētā Ogrē par Alises muzikālajām gaitām zināms maz.

"Patiesībā nav tā, ka Latvijā es būtu iemantojusi lielu popularitāti. Piemēram, Ogrē vien daži cilvēki zina, ka sadarbojos ar Enigmu un tas man nemaz neliek justies sliktāk. Es esmu alternatīva meitene," sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj Alise.

Tiesa, ārvalstu mūziķi gan ir novērtējuši meiteni no Latvijas, un Alisei, kura ik dienas dažādiem cilvēkiem palīdz Ogres dienas centra radošajās darbnīcās, jaunu sadarbības projektu ar mūziķiem netrūkst.

"Es ikdienā satiekos ar tādiem cilvēkiem, kurus mana mūzika galīgi neietekmē, strādāju pie radošo darbnīcu projektiem, bet paralēli tam arvien biežāk mani uzmeklē kāds ārvalstu mūziķis un piedāvā kopīgu projektu," viņa stāsta.

Visvairāk Fox Limu priecē tas, ka mūsdienās ir neierobežotas tehniskās iespējas un mūzikas radīšana vairs nav process, ko iespējams veikt tikai tad, ja projekta dalībnieki regulāri satiekas.

"Agrāk es pati lielākoties taisīju dziesmas, bet tagad mani meklē dažādi mūziķi un grib, lai viņu dziesmas iedziedu es. Piemēram, šobrīd gatavojos iedziedāt dziesmu viena spāņu komponista darbam, gaidu arī vienu balsi no Brazīlijas, lai dziesmai pievienotu arī savējo. Tas ir fantastiski, jo ļauj iepazīt un redzēt citu valstu kultūru!" sajūsmas pilna teic dziedātāja.

Tā kā dienas ir piesātinātas ar darba gaitām, lielākoties Alises un viņas ārvalstu kolēģu sarunas par mūziku notiek naktīs globālajā tīmeklī.

"Tehnoloģijas mūsdienās ir tik brīnišķīgas, jo citādi sazināties dažādās laika joslās būtu neiespējami. Pa nakti mēs lielākoties sazināmies ar Skype palīdzību," viņa stāsta un piebilst, ka daudz augstāk par ārvalstu kolēģu popularitāti viņa vērtē interesantu sadarbību.

Galerijā: Alise Ketnere kā zīmola Orgamint reklāmas seja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!