Foto: F64
Populārais latviešu dziedātājs Intars Busulis (attēlā) jau kopš 10. klases bijis kaislīgs smēķētājs un vairākkārt neveiksmīgi mēģinājis no šī netikuma atbrīvoties - lai gan Busulis ik dienas izsmēķējis pusotru paciņu, viņam izdevies pīpēšanu atmest, izmantojot pavisam vienkāršu tehniku.

"Pīpēšanu atmetu pirms diviem mēnešiem pusdeviņos no rīta pēc brokastīm. Vienkārši izlēmu, ka izsmēķēju pēdējo cigareti un - viss! Neizmēģināju nekādus plāksterus, pilnīgi neko - tikai mans gribasspēks," izkaides portālam Mango visu savu mākslu atklāj dziedātājs.

Pirms tam viņš atmest mēģinājis jau vairākus mēnešus, taču nekad ilgi nav varējis noturēties bez cigaretes.

"Visilgākais laiks, uz kuru esmu bijis atmetis, bija gads. Tad atkal gadījās uzsmēķēt, izdomāju, ka var taču vienu cigareti mēnesī, pēc tam - vienu cigareti nedēļā, tad - vienu dienā, tad - vienu stundā, un tā tas atkal aizgāja. Tagad man šķiet, ka pīpēt negribēsies arī pēc gada, četriem vai pieciem," spriež Busulis.

Salīdzinot smēķēšanu ar grādīgo dziru lietošanu, mākslinieks secina, ka pirmajai pat vispār nav nekādas jēgas, jo tā tikai bojā garastāvokli.

"Pēc nopīpētas cigaretes sasāpas galva, garastāvoklis ir nosists, un zūd vēlme vispār kaut ko darīt. Ikreiz pēc smēķēšanas nožēloju, ka esmu pīpējis," atceras Busulis. Viņš sevi dēvē jau par pīpēšanas profesionāli, jo smēķē jau kopš 10. klases.

Tagad, jau divus mēnešus nepīpējot, mākslinieks būtiskas atšķirības fiziskajā veselībā gan nejūt, taču jūtas patīkami tīri psiholoģiski, jo vairs nav atkarīgs no niecīga draņķīša. Viņam sāk veidoties nepatika pret citiem pīpmaņiem - īpaši nepatīkami ir braukt mašīnā kopā ar kādu, kurš tieši pirms sēšanās automobilī uzvilcis kārtīgu dūmu.

Lai gan viņa sieviņa šad tad uzpīpējot, Busulis smejas, ka mīļotā to dara tik reti un neuzkrītoši, ka viņam nav jāsūdzas par bučošanos ar pelnu trauku. Taču pīppauzēs ar kolēģiem viņš joprojām dodas, lai gan pats cigaretei nepieskaras.

"Pīpētāju dzīve ir interesantāka, nekā nepīpētāju, jo viņiem vienmēr ir laiks sarunai - pīppauzē," secinājis Busulis. Viņš novērojis, ka gan mūziķu vidū, gan starp citiem viņa draugiem arvien vairāk kļūst to cilvēku, kas izvēlas kļūt par nesmēķētājiem.

"Es pats tagad nesaprotu - kāpēc vispār agrāk pīpēju? Tā jau saka, ka strauji atmest nedrīkst, taču man nebija nekādu lomku. Ja es varēju atmest pīpēšanu, es varu darīt lielas lietas," priecājas Busulis, kurš pašlaik kopā ar grupu un Kauņas bigbendu gatavo vērienīgu koncertšovu Frenka Sinatras stilā, ko varēsim novērtēt jau decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!