Foto: AFI
Ceturtdien, 3. septembrī, vairāk nekā divus mēnešus pēc nāves Losandželosas kapsētā Forest Lawn Glendale notikušas par "popmūzikas karali" dēvētā mūziķa Maikla Džeksona bēres. Kā ziņo aģentūra Associated Press, slēgtā ceremonijā piedalījās tikai nelaiķa ģimene un ap 200 tuvāko draugu, tostarp Elizabete Teilore, Stīvs Vonders un Makolijs Kalkins.

Maikls Džeksons apglabāts apzeltītā sarkofāgā, kas rotāts ar ziediem un vainagiem. Ceremoniju, kas aizkavējusies par divām stundām, vadīja Džeksonu ģimenes draugs - pazīstams mācītājs Als Šerptons, bet atvadu dziesmu izpildīja "soulmūzikas imperatore" Gledisa Naita.

103 gadus vecā kapsēta atrodas apmēram 13 kilometrus no Losandželosas centra. Mauzolejā, kurā notika atvadīšanās no Džeksona, atrodas vitrāža - Leondardo da Vinči slavenās gleznas Pēdējais vakarēdiens kopija, kā arī vairākas Mikelandželo statuju kopijas.

Mūziķa ģimene pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ kapsētā iegādājusies divpadsmit kapa vietas. Forest Lawn kapsētā apbedīti tādi ievērojami cilvēki kā Volts Disnejs, Klārks Geibls, Hamfrijs Bogarts, Spensers Treisijs un citi.

Mango jau ziņoja, ka Džeksons 50 gadu vecumā mira pēkšņā nāvē savā mājā Losandželosā īsi pirms plānotās koncertturnejas Londonā. Par viņa nāves iemeslu tika atzīta spēcīgu pretsāpju medikamentu pārdozēšana, un viņa nāve atzīta par netīšu slepkavību, lai gan, iespējams, apsūdzības šajā lietā izvirzītas netiks.

No "drošiem avotiem" un tuvu stāvošām personām presē vairakkārt izskanējusi informācija, ka Džeksona bēres jau notikušas, bet faktiski ģimene aizvien atlika apbedīšanas ceremoniju. Savukārt augustā internetā parādījās informācija, ka Maikls Džeksons ir dzīvs un slēpjas no sabiedrības, tomēr mūziķa ģimene šo iespēju noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!