Foto: F64
Jaunā dziedātāja Anna Dribas (attēlā) beidzot īstenojusi dzīves lielo sapni un sākusi darbu pie savas flamenko skolas izveides - jau drīzumā viņa tajā vadīs savu pirmo deju nodarbību, uz kuru aicina arī visus interesentus.

"Jau sen biju sapņojusi atvērt savu deju skolu. Pašlaik maģistrantūrā studēju uzņēmējdarbību, tāpēc man ir zināšanas par to, kā taisīt biznesu un kur dabūt naudu. Nekādus kredītus ņemt man vēl nav bijis vajadzības, un es ceru, ka arī nebūs," izklaides portālam Mango atklāj Anna Dribas, kura savu deju studiju nosaukusi Viva el flamenco.

Pagaidām Anna tajā vairākas reizes nedēļā pasniegs flamenko nodarbības, bet ar laiku cer izveidot kārtīgu skolu, kurā apgūt dažādas deju un muzikālās prasmes.

"Es ceru deju skolu izvērst kā savu biznesu. Pagaidām vēl esmu ceļa sākumā, taču man ir doma ar laiku paplašināt piedāvājumu. Piemēram, esmu iecerējusi savai skolai piesaistīt arī profesionālus dziedātājus un ģitāristus, kas palīdzētu apgūt arī šīs prasmes," ieceres atklāj jaunā māksliniece.

Šī nav pirmā reize, kad Anna mēģina īstenot sapni - pirms pāris gadiem meitene visai veiksmīgi bija uzsākusi pasniegt flamenko nodarbības Jelgavā, taču, tā kā viņai radās iespēja piedalīties šovā Okartes akadēmija, šo projektu nācās pārtraukt.

"Es pati esmu mācījusies flamenko Spānijā pie labākajiem vietējiem skolotājiem, kā arī papildinājusi zināšanas Latvijā. Es ļoti centīšos iemācīt dejot ikvienam. Esmu pārliecināta par savām spējām - noteikti tikšu galā," sola Anna.

Viņa uzskata, ka apgūt kaislīgās dejas pamatus noderētu ikvienam, jo šī deja palīdz ne tikai attīstīt ķermeni, bet arī celt pašapziņu. "Cilvēks, kas dejo flamenko, sabiedrībā jūtas daudz brīvāk, pie tam tas ir lielisks veids kā izlādēties un palīdz pat pret depresiju," dejas priekšrocības uzskaita Anna.

Viņa aicina visus interesentus - gan vīriešus, gan sievietes vecumā no 15 līdz 40 gadiem - apmeklēt pirmo nodarbību savā studijā Viva el flamenco, lai novērtētu viņu kā deju pasniedzēju.

"Aicinu visus, kas vēlas manā vadībā apgūt flamenko dejas, 28. oktobrī 20.00 ierasties Marijas ielā 20, līdzi ņemot kuplus svārkus un stabilas augstpapēžu kurpes," aicina Anna. Viņa cer, ka izdosies pienākumus deju skolā apvienot arī ar savu muzikālo darbību, kas pagaidām ir viņas galvenais ienākumu avots.

Foto galerijā: Annas paraugdemonstrējumi flamenko dejās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!