Foto: LETA
Pērn "par huligānismu publiskā vietā" skandalozu slavu iemantojušas latviešu režisors Viesturs Kairišs (attēlā) nav atmetis domu par došanos peļņā uz ārvalstīm.

Sarunā ar izklaides portālu Mango režisors atklāj, ka ir samierinājies ar skarbo īstenību: tiklīdz nauda parādās - viņš to tērē, ja nauda beidzas - viņš no kaut kā atsakās.

"Es jau sen esmu aizmirsis, ko vārds "taupīt" nozīmē cilvēkiem, sabiedrībai. Esmu uz savas ādas sapratis, ko tas nozīmē, bet tomēr jāsaka, ka īpaša taupība man nepiemīt. Iespējams, tādēļ, ka visu, ko vien esmu varējis, esmu jau apgriezis," skumji stāsta Kairišs, kurš pagājušogad plānoja doties strādāt uz Īriju.

"Jā, šis jautājums man joprojām vai jau atkal ir aktuāls. Nesen kaut kādu naudu nopelnīju, veidojot Latvijas Gada balvu sportā, bet tagad atkal darba nav. Pēc kāda mēneša, kad beigsies nauda, atkal domāšu, kur dabūt darbu," vaļsirdīgi atzīst Kairišs.

Uz jautājumu, no kādām ikdienas lietām viņam nācies atteikties, lai pietiktu naudas iztikai, režisors norāda, ka viņam nācies atteikties no kabeļtelevīzijas, tomēr režisoram šobrīd neesot ne jausmas, par kādu naudu viņš vasarā varētu remontēt mājokļa jumtu, kas sācis pilēt biezās sniega segas dēļ.

Savukārt tā lieta, uz kā rēķina režisors nav gatavs taupīt, ir izglītība. "Nekad neesmu taupījis uz izglītības rēķina. Par savu naudu braucu uz dažādām Eiropas pilsētām skatīties operas izrādes," atklāj Kairišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!