Foto: F64

Viens no populārākajiem pašmāju pavārmākslas meistariem, raidījuma Sirmā ēdienkaratē vadītājs Mārtiņš Sirmais (attēlā) atklājis, ka ar savu dzīvi viņš jūtas apmierināts, jo viņa ģimene ir "paēdusi un laimīga", kā arī nav slēpis, ka šogad viņš ir atmetis dzeršanu.

Lai gan nopietnas problēmas ar alkoholiskajiem dzērieniem Sirmajam nav bijušas, viņš nolēmis iedzeršanas pārtraukt un pat kompānijas pēc vairs alkoholu mutē neņemšot.

"Nē, nē, neesmu alkoholiķis. Vienkārši apnika skatīties uz tiem piedzērušajiem muļķiem un pašam tādam būt. Pieriebās," žurnālam Ieva atklājis pavārs, bet viņa sieva Sandra piebildusi, ka "netipiski vidējam latviešu vīrietim Mārtiņam negaršo alus, viņš neskatās sporta spēles televīzijā, tāpēc visu brīvo laiku velta ģimenei".

Kopš pērnā gada nogales klīst runas, ka Sirmais varētu pamest Latviju un doties strādāt uz Franciju, kur viņa draugam piederot vairāki restorāni, bet pats pavārs šīs runas sauc par baumām, jo drauga piedāvājumu strādāt Parīzē viņš vēl neesot ne pieņēmis, ne noraidījis.

"Es taču nemitīgi kaut kur braucu un tad atkal atpakaļ. Arī nauda man nav tik svarīga, lai tās dēļ pamestu Latviju. Kaut gan uzskatu: lai normāli dzīvotu, jābūt pilnām kabatām ar naudu un manai ģimenei jābūt pāēdušai, bet tas arī viss. Vienīgais iemesls, kāpēc es varētu aizbraukt un, iespējams, arī aizbraukšu - lai attīstītos," skaidro pavārs.

"Naudas ir pietiekami, jo es visu apzinīgo mūžu strādāju. Kapāju jau no sešpadsmit gadu vecuma. Ja visu laiku strādā, ar laiku izveidojas dažādi kontakti, tu esi mazajā Latvijas aizgaldā - sabiedriskajā ēdināšanā - un vari diezgan labi nopelnīt," atklāts bijis populārais pavārs. 

"Vienīgās ambīcijas ir strādāt to darbu, kas man patīk, un darīt to labi, bez gruzona. Viss pārējais man jau ir - vesels bērns un vesela ģimene. Visi ir paēduši, laimīgi. Tas ir maksimums, ko var dabūt no šīs dzīves," atzinis Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!