Foto: LETA

Latvijā populārais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) pēc nepilna gada pārtraukuma atgriezies darbā daudzu rīdzinieku iecienītajā centra bufetē Istaba, kuru viņš pats pirms vairākiem gadiem radīja kā netradicionālu ēstuvi pilsētniekiem.

Šovasar Sirmais kopā ar partneriem Kalnciema ielā atvēra restorānu Māja, kas ātri vien guva apmeklētāju atsaucību - tieši jaunā biznesa dēļ Sirmais darbu Istabā bija atstājis novārtā, bet tagad nolēmis atgriezties pie šiem pienākumiem.

"Tagad Mājā visas lietas iekustinātas, viss notiek, komanda izveidota, tāpēc domāju, ka tu var lieliski iztikt arī bez manas klātbūtnes katru dienu," žurnālam Kas Jauns atklājis pavārs.

"Laiks atgriezties pie saknēm. Turklāt ar jaunām idejām un pieredzi. Ja Istabas pirmsākumos mēs pamatīgi plosījāmies, tad tagad esam palikuši vecāki un nopietnāki," savu lēmumu atgriezties paša veidotajā Bufetē bez ēdienkartes skaidrojis Sirmais.

Ikdienā populārais pavārs kopā ar sievu Sandru un dēliņu Vestardu dzīvo Dikļos un vismaz četras reizes nedēļā mēro vairāk nekā stundu garo ceļu līdz galvaspilsētai, lai pildītu savus darba pienākumus, kā arī kaļ lielus nākotnes plānus.

"Pavisam iespējams, ka jau nākampavasar strādāšu Parīzē. Manam draugam pieder vairāki restorāni Francijā, bet tur modē nāk Ziemeļeiropas virtuve. Viņš izteica vēlmi, lai es padarbojos kādā no viņa restorāniem," atklājis Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!