Foto: LETA
Lidojums no Amsterdamas uz Rīgu pazīstamajam "polittehnologam" Jurģim Liepniekam (attēlā) beidzies ar nepatīkamu pārsteigumu – kāds izrakņājis viņa bagāžā nodoto somu un no tās nozadzis videokameru.

"Somai bija attaisīts rāvējslēdzējs, un no tās bija izņemta videokamera. Bez tās somā atradās vēl grāmatas un drēbes - tās tur arī atradu, bet kameru vairs ne. Kāds bija attaisījis manu somu un pa to pašiverējies," nepatīkamos notikumus izklaides portālam Mango atstāsta Liepnieks, kurš gan uz kameras atrašanu vairs necer.

"Vēl neesmu sazinājies ar lidostu vai rakstījis kādus iesniegumus, bet man šķiet, ka tam īsti nav jēgas - es neticu, ka ir iespēja kaut ko atklāt, zagli noķert un dabūt kameru atpakaļ," spriež Liepnieks.

Visvairāk viņam sirds sāpot ne jau par mantisko zaudējumu - kamerā bija iemūžināti viņam nozīmīgi privātās dzīves notikumi, ko polittehnologs vēl nebija paguvis ierakstīt kur citur, tāpēc nu nofilmētās atmiņas ir zudušas uz visiem laikiem.

"Tur nebija safilmēts nekas tāds, kas varētu interesēt citus, tie bija man pašam svarīgi dzīves brīži," par vērtīgajiem ierakstiem stāsta Liepnieks.

Šis ir pirmais gadījums, kad viņš pārlidojuma laikā ticis apzagts, tiesa, iepriekš viņam bijušas situācijas, kad izskatās, ka no bagāžā nodotās somas kas izbiris. Tomēr, pēc Liepnieka domām, no šī viena atsevišķā gadījuma vēl nevar izdarīt vispārīgus secinājumus par drošību lidostā.

"Katrā kastē ir pa sapuvušam ābolam, un, tā kā es nezinu, kāda ir kopējā statistika par zādzībām lidostās, nevaru neko teikt. Lidojot par savas bagāžas drošību jādomā pašam - ir taču pieejami aizslēdzami čemodāni, bet man tā bija parasta soma ar slēdzēju," spriež Liepnieks, piebilstot, ka turpmākiem pārlidojumiem arī pats izvēlēsies čemodānu ar atslēgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!