Foto: LETA
Vilšanos, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, nācies piedzīvot radio personībai Egonam Reiteram (attēlā) – otrdienas vakarā, kad Egons konstatēja velosipēda riepā caurumu, viņš izlēma mājup doties, izmantojot tramvaju, bet drīz vien kontrolieri viņu no vagona mēģināja patriekt.

"Man ļoti negribējās savu riteni stumt līdz mājām, tādēļ izlēmu, ka ātrāk būs, ja izmantošu tramvaju," izklaides portālam Mango stāsta Reiters. Kā jau katram pasažierim pienākas, tā arī dīdžejs, nevienam netraucējot, ielicis savu riteni sestā maršruta tramvajā, samaksājis par biļeti un mierīgi cerējis nokļūt mājās.

Diemžēl Reiteram nācās vilties, no kontrolieriem uzzinot, ka divriteņa pārvadāšana sabiedriskajā transportā kopš šī gada 15. jūlija vairs nav atļauta, ja vien tas nav iesaiņots tā, lai nesmērētu citus pasažierus un transportlīdzekļa salonu.

"Likums ir likums! - skaļi noteica kontrolieri," atstāsta Egons, kuram pēc pārrunām ar kontrolieriem ceļu līdz savam galamērķim tomēr izdevies veikt.

Dīdžejs stāsta, ka jaunais likums viņam ir pārsteigums, jo viņam pašam ne reizi nav traucējis kāda pasažiera sabiedriskajā transportā pārvadātais divritenis.

Šajā jautājumā viedokļi dalās arī sabiedrībai, proti, 80% respondentu Rīgas satiksmes mājaslapā izvietotajā aptaujā atbildējuši, ka velosipēdu pārvadāšana sabiedriskajā transportā viņus netraucējot, bet 15% aptaujāto uzskata, ka ar velosipēdu ir jābrauc pa ielu, nevis sabiedriskajā transportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!