Foto: F64
Populārajai pašmāju šovu vadītājai un hokejista Rodrigo Laviņa sievai Janai Duļevskai (attēlā) šie Ziemassvētki bijuši īpaši, jo dēliņš Martins ir pārnesis mājās pirmo liecību, kas liek lepoties abiem vecākiem.

Jana uzskata, ka vecākiem ir būtiski atbalstīt bērnus ar savu klātbūtni nozīmīgos bērnības notikumos, bet nevajag ar to pārspīlēt, jo arī vienatne dod plusus bērna attīstībā.

"Ir būtiski būt klāt bērnu pirmajās eglītēs, pirmajās skolas dienās, hokeja spēlēs, visās bērnības pirmajās reizēs - tas bērnam dod stabilitātes sajūtu. Manam dēlam Martinam nebija tikai viena eglīte, bet piecas. Darbu dēļ grūti būt vienmēr klāt, bet, cik vien spējām, piedalījāmies pasākumos. Septiņi gadi jau ir laiks, kad bērniem notiek eglītes, kurās vecāku klātbūtne nav vēlama, - viņi paši vēlas izklaidēties un justies lieli," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Duļevska.

Jana pavada laiku kopā ar dēlu, cik vien spēj, un priecājas, ka darbā ir tāds kā brīvais režīms, jo tas atvieglo dzīvi un rada iespēju visur izvadāt dēlu pašai.

"Uzskatu, ka nav būtiski vienmēr būt līdzās, bet bērnam ir jābūt sajūtai, ka vecāki viņu atbalsta un mīl. Jo vairāk vecāki ir klāt, jo mazāk bērns to novērtē, jo vairāk tā kļūst par rutīnu. Bērni, kuriem vecāki neapmeklē pasākumus, ir patstāvīgāki, pieaugušāki, bet tie, kuriem apmeklē, jūtas stabilāki dzīvē. Plusi ir abos gadījumos, un šīs abas lietas ir jālīdzsvaro," aizdomājas Jana.

"Šie Ziemassvētki manā ģimenē ir īpaši, dēliņš pārnesa mājās pirmo liecību. Tas ir vēsturisks brīdis ikvienam vecākam. Mani un manu vīru ļoti apmierināja atzīmes, tāpēc nopirkām Martinam lielas dāvanas, bet neraža - viņš atrada manu slēptuvi! Rītdien iesim pirkt jaunas - nevar jau atstāt dēlu bez Ziemassvētku pārsteiguma.

Guvu mācību, ka man labāk jāiemācās slēpt dāvanas. Nevar vienkārši pagrūst kaut kur apakšā, ir kārtīgi jāslēpj - nevajag būt naivai. Pati bērnībā arī vienmēr atradu savas dāvanas, tāpēc tas palīdzēs izdomāt labas slēptuves," smejas Duļevska.

Jana priecājas, ka beidzot ir brīvs laiks, lai baudītu svētkus, savādāk dažādo pasākumu, teātra, pienākumu dēļ viņa nav spējusi atrast brīdi, lai saprastu, ka svētki ir pienākuši.

"Salīdzinot svētkus tagad un manā bērnībā, mani pārņem sajūta, ka tad, kad es biju maziņa, bērni vairāk priecājās, vairāk gaidīja svētkus, bija spēcīgākas emocijas, sajūtas. Tagad bērniem ir tik daudz dažādu variantu, iespēju, viņi sāk izlept, bet laiks iet uz priekšu un ir labi, ka ir izvēles iespējas," aizdomājas Jana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!